Ν. Ρωμανός στο Πρώτο: Απόλυτα εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας – Θεσμικά προβληματική η πρόταση Ανδρουλάκη (audio) 

Ρωμανός

Για τις μετεκλογικές συνεργασίες, τον στόχο της αυτοδυναμίας και τα σενάρια για την επόμενη μέρα των εκλογών σε συνάρτηση με τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές στο Πρώτο» με τον Βασίλη Αδαμόπουλο, ο Νίκος Ρωμανός, διευθυντής του γραφείου Τύπου της ΝΔ.

«Θεωρώ ότι ο στόχος της αυτοδυναμίας είναι απόλυτα εφικτός και θα το δούμε στην πράξη φυσικά. Από εκεί και πέρα, αυτό το οποίο βλέπουμε από τον κ. Ανδρουλάκη είναι κάτι το οποίο θεωρώ ότι είναι καταρχάς θεσμικά προβληματικό, δημοκρατικά προβληματικό και δεν είναι και σοβαρό. Και δεν νομίζω ότι είναι κάτι το οποίο έχουμε δει οποτεδήποτε στο παρελθόν στην Ελλάδα, σε σταθερές κυβερνήσεις τετραετίας εννοώ και όχι σε μεταβατικές κυβερνήσεις» ανέφερε σχετικά ο κ. Ρωμανός.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αποδεικνύεται ότι «κάποιοι, τη στιγμή που υποτίθεται ότι θέλουν να προτείνουν λύσεις διακυβέρνησης, το μόνο που κάνουν είναι να προάγουν λύσεις και σενάρια ακυβερνησίας, προκειμένου μάλλον να έχουν έναν τρόπο παραπάνω να κρατηθούν στην καρέκλα τους, γιατί αυτό είναι μάλλον το μόνο που τους ενδιαφέρει και θεωρούν ότι με αυτή τη στρατηγική αυξάνουν τις πιθανότητες να κρατηθούν στην καρέκλα τους μετά τις εκλογές».

Ο κ. Ρωμανός επανέλαβε τη σταθερή θέση του κυβερνώντος κόμματος ότι «η νάρκη της απλής αναλογικής είναι κάτι το οποίο πρέπει να απενεργοποιηθεί καθώς η χώρα χρειάζεται ισχυρές αυτοδύναμες κυβερνήσεις».

Σχετικά με την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού και την αναφορά του σε αυτοδύναμη κυβέρνηση από ένα κόμμα αλλά όχι από ένα χρώμα και τις κατηγορίες που δέχεται από την αντιπολίτευση για «επιχείρηση αποστασίας», ο κ. Ρωμανός επισήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε αυτό το οποίο συμβαίνει και σήμερα. «Σήμερα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία όμως εμπεριέχει στελέχη που είναι από πολύ ευρύτερους χώρους, από τον παραδοσιακό χώρο της Νέας Δημοκρατίας. Αυτό συμβαίνει σήμερα. Αυτή είναι η λογική με την οποία κυβερνά αυτοδύναμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτός είναι και ο στόχος μας για την επόμενη τετραετία. Θυμίζω ότι υπάρχουν στελέχη τα οποία δεν είναι από την παραδοσιακή δεξαμενή της Νέας Δημοκρατίας και τα οποία έχουν πάρα πολύ σημαντικές κυβερνητικές θέσεις. Αυτός είναι ο στόχος μας, αυτή είναι η λογική μας και η στρατηγική μας και αυτό ακριβώς εννοούσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης».

Μάλιστα, χαρακτήρισε κωμικοτραγική την κριτική αυτή, από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «πολύ κοντή μνήμη».

«Κυβέρνηση κουρελού είναι όταν μετά τη συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Τσίπρας, συγκυβερνώντας υποτίθεται με τον κ. Καμμένο, ο οποίος όμως είχε άρει την εμπιστοσύνη του στην τότε κυβέρνηση, ουσιαστικά είχε υφαρπάξει την εμπιστοσύνη βουλευτών του κ. Καμμένου, είχε υφαρπάξει βουλευτές από τον κ. Λεβέντη, θυμίζω ότι όλοι αυτοί είχαν καταψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών και κυβερνούσε ουσιαστικά με κάτι το οποίο δεν έχουμε ξαναδεί στη μεταπολίτευση. Και αυτό ακριβώς είναι η κυβέρνηση κουρελού» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ρωμανός.

Σχετικά με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Παπαθανάση και τα πυρά του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από το δημοσίευμα που κάνει λόγο για τραπεζικό του δάνειο 1,8 εκατ. ευρώ, ο κ. Ρωμανός κατηγόρησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διασπορά fake news.

«Η ανακοίνωση της Eurobank ξεκινά από εκεί, διαψεύδει όλο το αφήγημα που ακούγαμε όλο το Σαββατοκύριακο και μάλιστα έγινε και μία κόντρα μεταξύ δημοσιογράφων προσκείμενων στον ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο, που κάποιοι άρχισαν να τα παίρνουν πίσω γιατί ο κ. Παπαθανάσης εξήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά. Η ανακοίνωση της Eurobank επιβεβαιώνει ότι ουσιαστικά έχει αποπληρωθεί ή καλυφθεί το 75% του δανείου όταν μας έλεγαν όλο το Σαββατοκύριακο ότι δήθεν έχει γίνει κούρεμα 95%. Μιλάμε για ένα επιχειρηματικό δάνειο, για ένα δάνειο που αφορά μια επιχείρηση από την οποία έχει αποχωρήσει ο κ. Παπαθανάσης εδώ και 8-10 χρόνια, μία υπόθεση που αφορά 18 χρόνια πίσω, αλλά δεν είναι το μόνο fake news το οποίο προσπαθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να διασπείρει παίζοντας τα ρέστα του oυσιαστικά σε αυτή την αντιπολιτευτική κατάντια» ανέφερε ο κ. Ρωμανός.

Ερωτηθείς για την δήλωση του κ. Φίλη, όπου προτείνει, στην βάση του καλού κλίματος που διαμορφώνεται με την Τουρκία, ένα μοντέλο Συμφωνίας Πρεσπών για το Αιγαίο, ο κ. Ρωμανός είπε χαρακτηριστικά «το πιο απλό σχόλιο που μπορώ να κάνω είναι ότι τελευταία λόγω της οργής που υπήρξε μετά το δυστύχημα των Τεμπών, ακούω από πολλούς την εύκολη κριτική ότι τελικά είστε όλοι ίδιοι. Νομίζω ότι είναι ένα από τα παραδείγματα που καταδεικνύει ότι δεν είμαστε καθόλου ίδιοι και είναι καλό να το συνεκτιμήσουν οι πολίτες πριν πάνε να ψηφίσουν».

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου
image}

Αφήστε μια απάντηση