Τι φανερώνει το χασμουρητό για τον χαρακτήρα σου

Πράγματα και θάματα για το χαρακτήρα του καθενός δείχνει το χασμουρητό. Διαβάστε τα αποτελέσματα της έρευνας.

Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά για το χαρακτήρα: Το χασμουρητό όχι μόνο κολλάει στον διπλανό μας, αλλά αρκεί να πούμε την λέξη ή να διαβάσουμε για αυτό και να αρχίσουμε όλοι να χασμουριόμαστε.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου Λιντς διαπίστωσαν ότι ενώ και οι άνθρωποι και τα ζώα χασμουριούνται, μόνο στο ανθρώπινο είδος αυτό λειτουργεί μεταδοτικά. Πρόκειται για μία ψυχολογική αντίδραση. Ουσιαστικά χασμουριόμαστε γιατί συμπάσχουμε με τον άλλον που χασμουριέται.

Τι δείχνει το χασμουρητό για τον χαρακτήρα μας:

Το επόμενο βήμα της δρ. Morrison και της ομάδας της, ήταν να διαπιστώσει αν είμαστε όλοι το ίδιο ευαίσθητοι δέκτες του κολλητικού χασμουρητού. Βλέποντας ότι η περιοχή του εγκεφάλου μας που ευθύνεται για το χασμουρητό, είναι η ίδια που παράγει τις σκέψεις μας για τους άλλους ανθρώπους, προχώρησε το πείραμα ακόμη πιο πέρα:

Πήρε μία ομάδα φοιτητών ψυχολογίας και μία ομάδα φοιτητών μηχανολογίας. Ένας – ένας οι φοιτητές οδηγήθηκαν σε μία αίθουσα αναμονής κι εκεί τους ζητήθηκε να περιμένουν μέχρι να έρθει η σειρά τους χωρίς να γνωρίζουν ότι καταγράφονται από κάμερα.

Δίπλα τους δήθεν τυχαία, καθόταν κάθε φορά ένας άγνωστος που στην πραγματικότητα ήταν ερευνητής και ο οποίος μέσα σε δέκα λεπτά χασμουριόταν περίπου δέκα φορές.

Στη συνέχεια οι φοιτητές έμπαιναν σε μία άλλη αίθουσα και συμπλήρωναν ένα ψυχολογικό τεστ, με θέμα την ικανότητά τους να συμπάσχουν και να συμπαραστέκονται στους άλλους.

Οι επιστήμονες στη συνέχεια έκαναν δύο μετρήσεις:

1) Μέτρησαν πόσα μεταδοτικά χασμουρητά προκλήθηκαν σε όλους τους φοιτητές και τα συνέκριναν με τα τεστ ευαισθησίας. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι όσο πιο ευαίσθητος και συμπονετικός είναι κάποιος, τόσο πιο επιρρεπής είναι να “κολλήσει” χασμουρητό από τον διπλανό του.

2) Μέτρησαν πόσο εύκολα κόλλησαν το χασμουρητό οι φοιτητές της ψυχολογίας σε σχέση με αυτούς της μηχανολογίας. Συμπέρασμα: Οι θετικοί φοιτητές της μηχανολογίας που ενδιαφέρονται περισσότερο για τους αριθμούς, δεν επηρεάστηκαν σε μεγάλο βαθμό από το χασμουρητό, ενώ αντίθετα οι θεωρητικοί φοιτητές της ψυχολογίας, εκδήλωσαν μεγάλη ευαισθησία στο χασμουρητό του διπλανού τους.

Είναι εξαιρετικά πιθανό ακόμη κι αυτήν τη στιγμή που διαβάζετε το άρθρο για το χασμουρητό, να χασμουριέστε. Μην ανησυχείτε: αυτό σας δίνει το δικαίωμα να δηλώσετε – με τις ευλογίες της επιστήμης- ευαίσθητη και ψυχοπονιάρα ψυχή.

Διαβάστε για το πόσο απαράδεκτος χαρακτήρας βάσει ζωδίου είστε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Αφήστε μια απάντηση