Γ. Αμανατίδης στο Πρώτο: Ο Ν. Ανδρουλάκης πιθανόν προετοιμάζει το άλλοθι της επόμενης ημέρας (audio)

amanatidis

«Πρέπει να κοιτάμε με βάση το μπόι μας και όχι τη σκιά μας και το μπόι του καθενός κόμματος το δίνει ο λαός στις εκλογές και οι επιλογές του ελληνικού λαού είναι αυτές τις οποίες θα πρέπει να σεβαστεί και το ίδιο το ΠΑΣΟΚ» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Αυτή τη στιγμή δικαιολογώ ή μπορώ να καταλάβω την προσπάθεια του Ν. Ανδρουλάκη να έχει μια πολιτική περιχαράκωση. Ωστόσο απέναντι στο κυρίαρχο αίτημα της κοινωνίας που αυτό εισπράττω κι εγώ καθημερινά, δηλαδή την απαλλαγή της χώρας από το καθεστώς Μητσοτάκη, η τήρηση των ίσων αποστάσεων δεν βοηθάει» ανέφερε ο κ. Αμανατίδης σχετικά με την στάση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ για τις μετεκλογικές εξελίξεις.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν ενδογενείς αντίρροπες τάσεις μέσα στο ΠΑΣΟΚ και με την σημειώνοντας ότι η θέση για το κανένας από τους δύο, δεν είναι αυτό το οποίο σέβεται τη λαϊκή εντολή, εξέφρασε την άποψη πως «όσο και να επικαλούνται τα ζητήματα του Συντάγματος, ότι το Σύνταγμα δεν λέει το όνομα του αρχηγού, όλα αυτά είναι δικαιολογίες».

Ειδικότερα, ο κ. Αμανατίδης, εκτιμά πως ενδεχομένως, ο κ. Ανδρουλάκης «προετοιμάζει την επόμενη φάση». «Αυτή είναι δική μου προσωπική εκτίμηση, γιατί θα βρεθεί το ΠΑΣΟΚ αν πάμε σε δεύτερες εκλογές, σε μια πάρα πολύ δεινή θέση, γιατί υπάρχουν οι αντίρροπες δυνάμεις μέσα στο ίδιο το ΠΑΣΟΚ, οπότε να εκφράσει μια θέση ότι εμείς δεν θέλουμε κανέναν και να αποτελέσει μια δικαιολογία έτσι ώστε να μην υπάρξει συνεργασία προοδευτικής κυβέρνησης. Νομίζω ότι προετοιμάζει και ένα άλλοθι για την επόμενη μέρα, έτσι το διαβλέπω αυτή τη στιγμή. Πιθανόν να κάνω και λάθος» ανέφερε ο κ. Αμανατίδης.

«Σε κάθε περίπτωση ο ελληνικός λαός είναι αυτός που θα αποφασίσει και τελικά η σταθερότητα μέσα από μια κυβέρνηση συνεργασίας περνάει μέσα από την πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ. Και τα αριθμητικά δεδομένα αλλά και τα πολιτικά δεδομένα δείχνουν κυβέρνηση προοδευτικής συνεργασίας με καθαρή πρωτιά και νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε ο κ. Αμανατίδης, τονίζοντας πως αν ο Ν. Ανδρουλάκης «πει όχι μετά τις εκλογές και είναι αυτό το αποτέλεσμα, θα αναλάβει την ευθύνη του πολιτικού κόστους».

«Εγώ κρίνω ότι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά είναι αυτή που προκρίνει και δίνει τη δυνατότητα μιας εφικτής λύσης προοδευτικής διακυβέρνησης. Και νομίζω ότι αν αναλάβει τέτοιο κόστος ο κ. Ανδρουλάκης με τέτοια αποτελέσματα θα είναι ιστορική απόφαση η οποία θα κριθεί νομίζω πολύ αυστηρά από τον ελληνικό λαό» είπε χαρακτηριστικά.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου

Αφήστε μια απάντηση