Ένθετο Τουρισμός: Ικανοποιημένοι οι επισκέπτες της Αθήνας από το τουριστικό της προϊόν

parthenon

Δυναμική η ανάκαμψη της Αθήνας ως κορυφαίου τουριστικού προορισμού. Υψηλή κι η ικανοποίηση των επισκεπτών από το τουριστικό προϊόν της πόλης, με ανερχόμενο στοιχείο της αθηναϊκής εμπειρίας το παραλιακό μέτωπο.

Αυτά είναι μερικά από τα ευρήματα της 18ης έρευνας ικανοποίησης επισκεπτών και απόδοσης ξενοδοχείων Αττικής, που αποτελεί για δεύτερη συνεχή χρονιά προϊόν συνέργειας της Ένωσης ξενοδόχων αθηνων – Αττικης και Αργοσαρωνικού με τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΣΟΦΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΟΥ


Δείτε ακόμα στο ένθετο για τον ΤΟΥΡΙΣΜΟ του ΕΡΤNEWS

Η Ελλάδα στην κορυφή της ζήτησης σε Ουγγαρία, Δανία και Ρουμανία για το 2023

Ιδιαιτέρως αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τις αγορές της Ουγγαρίας και της Δανίας για τον ελληνικό τουρισμό το 2023. Συγκεκριμένα, οι προκρατήσεις από την Ουγγαρία παρουσιάζουν μέχρι τώρα αύξηση κατά 30% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με την Ελλάδα να παραμένει ο δημοφιλέστερος καλοκαιρινός προορισμός των Ούγγρων. Ισχυρή παραμένει, παράλληλα, και η τάση των ταξιδιωτών από τη συγκεκριμένη χώρα, να ταξιδέψουν και φέτος οδικώς προς τη χώρα μας, με βασικούς προορισμούς την Χαλκιδική, την Πιερία, την Θάσο και την Κέρκυρα.

Ενώ την ίδια στιγμή, και η αγορά της Δανίας εμφανίζει σαφείς ανοδικές τάσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά, όταν έως τα τέλη Σεπτεμβρίου τη χώρα μας επισκέφθηκαν περισσότεροι από 380.000 Δανοί. Τα στοιχεία αυτά προέκυψαν κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του ΕΟΤ στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις για το 2023 της Βουδαπέστης και της Δανίας. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας πωλήθηκαν περισσότερα από 8 χιλιάδες πακέτα διακοπών, με μερίδιο πωλήσεων για την Ελλάδα άνω του 70%.

Κάτι παραπάνω από θετικά ήταν και τα μηνύματα που εισέπραξε ο ΕΟΤ για την φετινή τουριστική περίοδο, στην Διεθνή Έκθεση Τουρισμού της Ρουμανίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ταξιδιωτικών πρακτόρων της Ρουμανίας η Ελλάδα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει κατά την τουριστική περίοδο του 2023, καθώς οι κρατήσεις είναι ήδη περισσότερες από πέρυσι και σε υψηλότερο επίπεδο από το 2019.

Σμίξη Γρεβενών – Το «σμίξιμο» των Βλάχων της Βασιλίτσας

Το βλαχοχώρι των Γρεβενών, που διατηρεί ανεξίτηλο το παραδοσιακό του χρώμα και συγχρόνως εξελίσσεται σε ταξιδιωτικό προορισμό. Ο λόγος για τη Σμίξη, ένα χωριό που δημιουργήθηκε από το σμίξιμο 2 χωριών και παρουσιάζει αξιόλογη τουριστική ανάπτυξη κατά τους χειμερινούς μήνες, λόγω της σχετικά μικρής απόστασης του από το χιονοδρομικό κέντρο Βασιλίτσας.

www.ertnews.gr

Κωνσταντίνος Αντωνίου

Αφήστε μια απάντηση