Τέμπη: Μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα – Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους

ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

«Ποτέ ξανά» βροντοφώναξαν σήμερα Πέμπτη (16/3) χιλιάδες κόσμου σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας για την τραγωδία των Τεμπών. Με επεισόδια που προκάλεσαν κουκουλοφόροι, αμαυρώθηκε η ειρηνική πορεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων της Αστυνομίας σημειώθηκαν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Με συνθήματα για τις ζωές που χάθηκαν στο μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας, δεκάδες χιλιάδες κόσμου, διαδήλωσαν στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας.

Στην Αθήνα, περίπου 30.000 άνθρωποι ένωσαν τις φωνές τους, ζητώντας να αποδοθούν ευθύνες.

Στη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της πανελλήνιας απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, ομοσπονδίες και συνδικάτα, ενώθηκαν με συλλόγους Φοιτητών, Σπουδαστών και Μαθητών.

Επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Στη 13:30 κι ενώ χιλιάδες άτομα είχαν φτάσει στην πλατεία Συντάγματος, κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και μάρμαρα στους αστυνομικούς. Οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και τα επεισόδια επεκτάθηκαν στην Πανεπιστημίου, μέχρι τα Προπύλαια.

Για αναίτια επίθεση των ΜΑΤ κατά διαδηλωτών κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζοντας ένα βίντεο από την πορεία.

«Κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, προκειμένου να τους αποσπάσουν από τον κορμό της πορείας, τα άτομα δρώντας σε υποομάδες εξαπέλυσαν σφοδρές επιθέσεις με ρίψεις μολότοφ, πετρών, μαρμάρων και άλλων αντικειμένων στις αστυνομικές δυνάμεις. Οι αστυνομικές δυνάμεις, με χρήση των αναγκαίων μέσων, τους απώθησαν» αναφέρει η ΓΑΔΑ.

Άγνωστοι έσπασαν τα τζάμια δύο σταθμευμένων αυτοκινήτων της Ασφάλειας που χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη. Από τα θραύσματα τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός.

Έρευνα από τη ΓΑΔΑ ξεκινάει μετά το περιστατικό με τον γερανό της Αστυνομίας που κάνει έναν ελιγμό στην Ακαδημίας και να πέφτει με δύναμη πάνω σε κάδους απορριμμάτων ενώ ακριβώς δίπλα στέκεται κόσμος με αποτέλεσμα να χτυπήσει διαδηλωτή που έπεσε στο οδόστρωμα. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι περίπου 50 νεαροί είχαν προσπαθήσει να ακινητοποιήσουν τον γερανό και ο οδηγός του προσπάθησε να απεγκλωβιστεί καθώς θεώρησε ότι διέτρεψε άμεσο κίνδυνο.

Επεισόδια έγιναν και στο κέντρο της Θεσσαλονίκης όταν αντιεξουσιαστές, επιχείρησαν να ανακαταλάβουν κτήριο που είχε εκκενώσει η αστυνομία τον περασμένο Νοέμβριο.

Ένταση σημειώθηκε και στην Πάτρα στο ύψος του ΟΣΕ, όταν ομάδα κουκουλοφόρων πέταξε πέτρες στις δυνάμεις των ΜΑΤ που απάντησαν με ρίψη δακρυγόνων.

Στα επεισόδια της Αθήνας, έγιναν 3 συλλήψεις, 14 προσαγωγές και 5 αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

Ρεπορτάζ: Κάτια Νιάκαρη, Ηλίας Κούκος, Κώστας Νούσης, Νίκος Κουντούρης, Αλεξία Καλαϊτζή, Μάνια Γκούσιαρη, Μαίρη Σκανδάλη

Επιμέλεια: Ειρήνη Βασάλου

Τσαπανίδου: Ο κ. Μητσοτάκης τέσσερα χρόνια μοιράζει ευθύνες παντού για να μην αναλάβει καμία

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση