Μητσοτάκης για ανάταξη σιδηροδρόμων: Αποτελεί πια κι ένα δικό μου προσωπικό στοίχημα

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ Κ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΩΝ

Τα νέα μέτρα ασφαλείας και το χρονοδιάγραμμα για την επανεκκίνηση των δρομολογίων των τρένων, αποφασίστηκε στη διάρκεια της σύσκεψης στο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό. Εντός της επόμενης ώρας θα γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις, από τον Υπουργό Επικρατείας, αρμόδιο και για Θέματα Υποδομών και Μεταφορών Γιώργο Γεραπετρίτη. Στη σύσκεψη στο Μαξίμου ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα κατά του κρατικού αναχρονισμού. Τη Δευτέρα συνεδριάζει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Στο στόχαστρο η επίμαχη σύμβαση 717 για την τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση.

Το χρονοδιάγραμμα της επανεκκίνησης του σιδηροδρόμου με πρόσθετα μέτρα ασφάλειας αλλά και η τήρηση αυστηρού χρονοδιαγράμματος για την υλοποίηση της τηλεδιοίκησης κυριάρχησαν στη σύσκεψη του πρωθυπουργού με τους εκπροσώπους του ΟΣΕ, της ΕΡΓΟΣΕ και της Hellenic Train στο Μέγαρο Μαξίμου. Ως προσωπικό του στοίχημα χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ανάταξη των σιδηροδρόμων, κάνοντας λόγο για παθογένειες, που πρέπει να αντιμετωπιστούν.

«Η ανάταξη των σιδηροδρόμων μας δεν αποτελεί απλά ένα καθολικό αίτημα της ελληνικής κοινωνίας, αλλά αποτελεί πια κι ένα προσωπικό δικό μου στοίχημα και αυτό άλλωστε είναι και το περιεχόμενο της ανάληψης της πολιτικής ευθύνης από πλευράς μου. Είναι μία αναγνώριση διαχρονικών παθογενειών που οδήγησαν σε αυτό το ατύχημα, είναι όμως και η άρνηση της συνθηκολόγησης με τις αιτίες που το προκάλεσαν. Και με αυτές τις αιτίες έχουμε κηρύξει όλοι πόλεμο και τον πόλεμο αυτόν πρέπει να τον κερδίσουμε» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπει σε κομματική αντιπαράθεση για το κρίσιμο αυτό θέμα.

«Αντίπαλός μας το βαθύ κράτος του αναχρονισμού. Πρέπει να καταπολεμήσουμε και τον δικό μας κακό εαυτό»

«Ο αντίπαλός μας και εδώ, είναι το βαθύ κράτος του αναχρονισμού, το οποίο δυστυχώς στους σιδηροδρόμους μας έχει εκδηλωθεί με μεγαλύτερη ένταση ενδεχομένως απ’ ό,τι σε άλλους τομείς της δημόσιας διοίκησης. Πρέπει να καταπολεμήσουμε τις νησίδες εκείνες που αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό. Πρέπει να καταπολεμήσουμε -και το λέω ευθέως- και το δικό μας κακό εαυτό» τόνισε στη σύσκεψη.

Τη Δευτέρα στις 11.00 το πρωί συνεδριάζει η επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η ΝΔ με αίτημά της προς τον πρόεδρο της βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ζητά να κληθούν σε αυτή οι πρώην υπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Χρήστος Σπίρτζης, Κώστας Καραμανλής καθώς και ο νυν υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης προκειμένου να ενημερώσουν για την πορεία και εξέλιξη των έργων της επίμαχης σύμβασης 717 για την τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση.

Ο Κώστας Καραμανλής επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Πρόεδρο της βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα και τον ενημέρωσε ότι βρίσκεται στη διάθεση της επιτροπής, προκειμένου να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις, παρουσιάζοντας το έργο κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος χαρακτήριζε αυτονόητο να είναι οι πολιτικοί στη διάθεση των ερευνών.

Οικονόμου για επιτροπή Θεσμών: Αυτονόητο οι πολιτικοί να είναι στη διάθεση των ερευνών

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι όλοι οι άνθρωποι, και πρωτίστως οι πολιτικοί, που έχουν οποιοδήποτε ρόλο στην υπόθεση, οφείλουν να είναι στη διάθεση αυτών που κάνουν τις έρευνες. Την ώρα που λέμε ότι ο κ. Σπίρτζης είναι εξαφανισμένος, είναι αυτονόητο ότι και οι υπουργοί της δικής μας κυβέρνησης οφείλουν και πρέπει να μιλήσουν και είμαι προσωπικά σίγουρος ότι θα πουν αυτά που πρέπει. Προφανώς σε επίπεδο πρωθυπουργού η εικόνα αυτή δεν είχε φτάσει. Οι αρμόδιοι όφειλαν να ξέρουν» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Αύριο ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης αναμένεται να ενημερώσει την επιτροπή παραγωγής και εμπορίου για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση