Αγωνία για τον μοναδικό επιζώντα του πρώτου βαγονιού – Κατακλυσμός μηνυμάτων συμπαράστασης

δυστύχημα

Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται ο μοναδικός επιζών του πρώτου βαγονιού, με τα μηνύματα συμπαράστασης να κατακλύζουν το Διαδίκτυο. Παράλληλα, εκδίδεται τελικά στην Ελλάδα ο φυλακισμένος πατέρας του νεκρού μηχανοδηγού, με τον Τσαβούσογλου να ενημερώνει για τη θετική έκβαση του αιτήματος τον Νίκο Δένδια. Την απόλυτη φρίκη λίγο μετά τη σύγκρουση αποτυπώνουν βίντεο και μαρτυρίες.

Δίπλα στους γονείς του που αγωνιούν και ελπίζουν σε ένα θαύμα στέκεται η κοινωνία του Βόλου και όλη η χώρα. Ο νεαρός φοιτητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Γεράσιμος παλεύει μέρα με την ημέρα για να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο της Λάρισας.

Στον αγώνα που δίνει ο νεαρός φοιτητής, αλλά και στην αγωνία των δικών του ανθρώπων, συμπαραστέκονται και οι χρήστες του Διαδικτύου με τα αμέτρητα μηνύματα στήριξης και αγάπης που αναρτούν στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Η κατάσταση του Γεράσιμου είναι σταθερή. Δεν υπάρχει βελτίωση αλλά ούτε και επιδείνωση. Σας ευχαριστούμε όλους για το ενδιαφέρον και τη στήριξη» είναι το μήνυμα του πατέρα του Γεράσιμου.

Ο Βολιώτης φοιτητής που επέστρεφε στη σχολή του με το μοιραίο τρένο, είναι ο μοναδικός επιβάτης του 1ου βαγονιού που επέζησε από τη σύγκρουση.

Οι κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που φέρει είναι βαρύτατες ενώ ήδη έχει υποβληθεί σε 2 χειρουργεία. Οι γιατροί στο πλευρότου καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ενώ έξω από τη ΜΕΘ, οι γονείς του προσδοκούν σε ένα θαύμα.

Τα βίντεο όσων επέζησαν της σύγκρουσης και αποτυπώνουν την πύρινη κόλαση που ακολούθησε, καθηλώνουν μέχρι σήμερα.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες όσων βίωσαν τον εφιάλτη της μοιραίας σύγκρουσης των τρένων και επέζησαν.

Θέμα ωρών είναι η έκδοση στην Ελλάδα του πατέρα του αδικοχαμένου μηχανοδηγού Νίκου Ναλμπάντη.

Ο πατέρας θα προλάβει να βρεθεί στην κηδεία του γιου του, αύριο στις 3 το μεσημέρι στην Έδεσσα και θα εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στη χώρα μας.

Ρεπορτάζ: Νίκος Κοντορούσης, Μίνα Μαυρογιάννη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση