ΕΡΤNEWS: Το ειδησεογραφικό εργαλείο που σχεδιάστηκε από το δυναμικό της ΕΡΤ

maxresdefault

Το EΡΤNEWS επανασυστήνεται με νέα σήματα, νέο σχεδιασμό και πάντα με την εγκυρότητα και την πολυφωνία της ΕΡΤ.

Το νέο κανάλι της ΕΡΤ είναι το πρώτο αποκλειστικά ενημερωτικό κανάλι στην Ελλάδα. Με ειδήσεις 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, με το μεγαλύτερο επιτελείο δημοσιογράφων και ανταποκριτών, με τους πιο έμπειρους τεχνικούς, με απευθείας συνδέσεις από κάθε γωνιά της Ελλάδας και του κόσμου. 

«Το EΡΤNEWS είναι παιδί του πολέμου», τόνισε ο Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης της ΕΡΤ, Φώτης Καφαράκης. Όπως εξήγησε, κατά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία έγινε σαφές ότι είχε έρθει η στιγμή για την άμεση δημιουργία ενός αμιγώς ενημερωτικού καναλιού που υπήρχε στον αρχικό σχεδιασμό. Ανέφερε ότι στόχος ήταν να παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα που να καλύπτει όλες τις εξελίξεις και τελικά βγήκε στον αέρα μέσα σε 4 ώρες. Εκφράστηκαν κάποιες επιφυλάξεις, σημείωσε, αλλά όπως τόνισε «είπαμε ή τώρα ή ποτέ». Ο Γενικός Διευθυντής Ενημέρωσης της ΕΡΤ σημείωσε ότι τελικά λειτούργησε χάριν στον επαγγελματισμό των ανθρώπων της εταιρείας, ενώ υπενθυμίζει ότι «τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εγκριθεί από τους παρόχους η νέα εφαρμογή (application) για να μπορέσουμε να έχουμε τις ειδήσεις μας στο κινητό».

«Το EΡΤNEWS είναι το μεγάλο στοίχημα της δημόσιας τηλεόρασης, είναι το μεγάλο στοίχημα των εργαζομένων της ΕΡΤ, των δημοσιογράφων, των τεχνικών και όλων των ειδικοτήτων της δημόσιας τηλεόρασης. Μέσα σε ένα πεντάλεπτο όσοι μπαίνουν, μπορούν να καταλάβουν ακριβώς τι έχει γίνει σε όλο τον κόσμο», είπε ο Διευθυντής Ειδήσεων της ΕΡΤ, Γιάννης Τρουπής.

«Προσπαθούμε να έχουμε εγκυρότητα, σοβαρότητα στο μέτρο του δυνατού αντικειμενικότητα, νομίζω ότι τα καταφέρνουμε, όπως και πολυφωνία, αλλά πιστεύω ότι έχουμε κατακτήσει ότι ο κόσμος μας εμπιστεύεται. Όταν υπάρχει ένα οποιοδήποτε γεγονός για το οποίο θέλει να ενημερωθεί θα ανοίξει πρώτα από όλα το ertnews», ανέφερε ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ, Γιώργος Κουβαράς.

Το EΡΤNEWS, με συνεχή ροή ειδήσεων στο δεξί και στο κάτω μέρος της οθόνης, είναι το μόνο κανάλι που μπορείς να ενημερωθείς ακόμα και στο αθόρυβο. Ένας αυτόματος επανασυντονισμός αρκεί για να έχεις την ενημέρωση που αξίζεις.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Κυρίτση

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr