UFO ή κατάσκοποι τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα: Έχουν καταρρίψει 3 οι ΗΠΑ, η CIA λύνει τον γρίφο [video]

Μυστήριο παραμένει για τους Αμερικανούς αξιωματούχους η ακριβής προέλευση των τριών αγνώστων αντικειμένων που καταρρίφθηκαν τις τελευταίες ημέρες από τους ουρανούς των ΗΠΑ και του Καναδά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει να περιλαμβάνει ακόμα και το ερώτημα: είχαν ή δεν είχαν εξωγήινη προέλευση;

Το μυστήριο αυτό τροφοδότησε ο Αμερικανός στρατηγός Γκλεν ΒανΧερκ, διοικητής της NORAD (Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής), o οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν εξωγήινη προέλευση.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες, τόνισε «δεν έχω αποκλείσει τίποτα προς το παρόν.

Σε αυτό το σημείο συνεχίζουμε να αξιολογούμε κάθε απειλή ή πιθανή απειλή, άγνωστη, που προσεγγίζει τη Βόρεια Αμερική σε μια προσπάθεια να την εντοπίσουμε.

Τα ονομάζουμε αντικείμενα, όχι μπαλόνια, για κάποιο λόγο.

Δεν είμαστε ακόμα σίγουροι αν τα τρία αντικείμενα ίπταντο χρησιμοποιώντας αέριο, ή διαθέτουν κάποια άγνωστα συστήματα πρόωσης», δήλωσε ο Αμερικανός στρατηγός και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι είναι η πρώτη φορά που στον εναέριο χώρο των Ηνωμένων Πολιτειών, η NORAD έχει αναλάβει εν δυνάμει δράση εναντίον αερομεταφερόμενου αντικειμένου».

Ο Αμερικανός στρατηγός Βαν Χερκ, έσπευσε επίσης να εξηγήσει ότι, «σε αντίθεση με το κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε από αμερικανικό μαχητικό στις 4 Φεβρουαρίου, τα άλλα τρία ήταν όλα παρόμοια σε μέγεθος και κινούνταν με την ίδια ταχύτητα όταν καταρρίφθηκαν».

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία έχει καταρρίψει συνολικά τέσσερα αντικείμενα τις τελευταίες οκτώ ημέρες και «ένας λόγος για την απομάκρυνσή τους από τον ουρανό ήταν επειδή αποτελούσαν πιθανή απειλή για την πολιτική αεροπορία των ΗΠΑ».

Πάντως, δεν αποκλείονται κι άλλες καταρρίψεις ιπτάμενων αντικειμένων, όπως επισημαίνει το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας

Τι θα δώσει την τελική απάντηση

Η ακριβής φύση των αντικειμένων που καταρρίφθηκαν, από πού προέρχονται και για ποιον σκοπό προορίζονταν, δεν θα επιβεβαιωθεί έως ότου οι αμερικανικές και καναδικές αρχές εξετάσουν διεξοδικά τα συντρίμμια, σπεύδουν να επισημάνουν οι αρχές των ΗΠΑ.

Την ώρα που το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας δεν αποκλείει κανένα σενάριο, Αμερικανοί αξιωματούχοι της εθνικής ασφάλειας απέρριψαν κάθε σκέψη ότι τα τρία αντικείμενα που κατέρριψε η Πολεμική Αεροπορία τα τελευταία 24ωρα, αντιπροσώπευαν οποιοδήποτε είδος εξωγήινων επισκεπτών.

«Κανείς», είπε ανώτερος αξιωματούχος, «δεν πιστεύει ότι αυτά τα πράγματα είναι οτιδήποτε άλλο πέρα από συσκευές που έχουν κατασκευαστεί εδώ στη Γη».

Ωστόσο, η ακριβής φύση των αντικειμένων, δηλαδή από πού προέρχονται και για ποιον σκοπό προορίζονταν δεν θα επιβεβαιωθεί έως ότου το FBI και η Βασιλική Καναδική Έφιππη Αστυνομία εξετάσουν διεξοδικά τα συντρίμμια, εξηγεί το CNN.

O Βαν Χερκ, ξεκαθάρισε πάντως ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών και το τμήμα αντικατασκοπείας των ΗΠΑ θα αναλάβουν να ρίξουν φως στο μυστήριο.

Η στάση της Βρετανίας

Την ίδια ώρα, η Βρετανία ανακοίνωσε ότι θα συνδράμει τις ΗΠΑ για την παρακολούθηση ων άγνωστων ιπτάμενων αντικειμένων που κόβουν βόλτες στους ουρανούς χωρών της Δύσης.

Ο Βρετανός υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας, έσπευσε να επισημάνει ότι θα συνδράμει τις έρευνες παρακολούθησης των αντικειμένων που ίπτανται στους αιθέρες των ΗΠΑ.

Γιατί εντοπίστηκαν τώρα τα άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα;

Για τον Λούις Ελιζόντο, αξιωματικό της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών που διηύθυνε το πρόγραμμα UFO του Πενταγώνου μέχρι το 2017, η κυβέρνηση Μπάιντεν πρέπει να βρει έναν τρόπο να επαγρυπνά για το τι συμβαίνει στους ουρανούς πάνω από την Αμερική και να μην «κυνηγάμε την ουρά μας» κάθε φορά που εμφανίζεται κάτι άγνωστο, κι αυτό, όπως είπε, είναι ένα δύσκολο έργο, όπως είπε.

Στο μεταξύ, Αμερικανοί αξιωματούχοι δηλώνουν ότι εξετάζουν με κάθε λεπτομέρεια τα βίντεο από άλλους αισθητήρες που συνέλεξαν οι Αμερικανοί πιλότοι που παρατήρησαν τα αντικείμενα πριν από την καταστροφή τους.

Το CNN, που επικαλείται έξι εμπειρογνώμονες, εξηγεί τους λόγους για τους οποίους τα άγνωστα αυτά αντικείμενα εντοπίζονται αυτή την χρονική περίοδο.

Συγκεκριμένα, η μέθοδος που εφαρμόζουν πλέον οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ για την παρακολούθηση του στόλου των κατασκοπευτικών μπαλονιών «made in China», αναπτύχθηκε μόλις τον τελευταίο χρόνο, όπως υποστηρίζουν υπό καθεστώς ανωνυμίας στο αμερικανικό δίκτυο.

«Η μέθοδος αυτή επέτρεψε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αναπτύξει για πρώτη φορά μια ακριβή τεχνική μέθοδο, την οποία χρησιμοποίησε για να παρακολουθεί τα μπαλόνια σε σχεδόν πραγματικό χρόνο σε όλο τον κόσμο», αναφέρουν οι πηγές.

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει το CNN, αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ ισχυρίστηκαν ότι δεν γνώριζαν την ύπαρξη τριών ιπτάμενων αντικειμένων που έκαναν βόλτες στον αμερικανικό ουρανό, κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην προέδρου των ΗΠΑ.

Με άλλα λόγια, μπορεί τα ιπτάμενα αντικείμενα που ανακαλύφθηκαν πρόσφατα από τις αμερικανικές αρχές, να προυπήρχαν στον ουρανό των ΗΠΑ αλλά να μην υπήρχε η κατάλληλη τεχνογνωσία από την κυβέρνηση της Ουάσιγκτον για την παρακολούθησή τους .

Η δημοσιογράφος του CNN, Νατάσα Μπερτράν, ανέφερε ότι το σύστημα «NORAD»(Διοίκηση Αεροδιαστημικής Άμυνας της Βόρειας Αμερικής) προσάρμοσε πρόσφατα τα φίλτρα του για να εντοπίζει καλύτερα στόχους αργής κίνησης που λειτουργούν πάνω από ένα συγκεκριμένο υψόμετρο.

«Με αφορμή το κατασκοπευτικό μπαλόνι της Κίνας που καταρρίψαμε το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου, εξετάζουμε πιο προσεκτικά τον εναέριο χώρο μας σε αυτά τα υψόμετρα, συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης των ραντάρ μας, τα οποίο μπορεί τουλάχιστον εν μέρει να εξηγήσουν την αύξηση του αριθμού ων αντικειμένων που εντοπίσαμε την τελευταία εβδομάδα», επισημαίνει η επικεφαλής σε θέματα εσωτερικής ασφάλειας του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, Μελίτα Ντάλντον.

Η ίδια τόνισε, επίσης ότι, τα αντικείμενα που ίπτανται σε μεγάλο υψόμετρο μπορούν να χρησιμοποιηθούν από εταιρείες, χώρες και ερευνητικούς οργανισμούς για σκοπούς που δεν είναι κακόβουλοι, συμπεριλαμβανομένης της νόμιμης έρευνας».

«Το κατασκοπευτικό μπαλόνι από τη Λαική Δημοκρατία της Κίνας ήταν φυσικά διαφορετικό από ό,τι υποθέσαμε», υποστήριξε η ίδια και πρόσθεσε: «Αυτά τα πιο πρόσφατα αντικείμενα δεν αποτελούν εν δυνάμει στρατιωτική απειλή, αλλά η διαδρομή τους κοντά σε ευαίσθητες τοποθεσίες του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας και το υψόμετρο όπου ίπταντο, θα μπορούσε να αποτελέσει κίνδυνο για την Πολιτική Αεροπορία με αποτέλεσμα να εγείρει ερωτήματα σχετικά με την αποστολή τους».

Στην αντεπίθεση περνά η Κίνα

Σήμερα, η Κίνα υποστήριξε ότι αμερικανικά αερόστατα είχαν παραβιάσει τον εναέριο χώρο της περισσότερες από δώδεκα φορές από τις αρχές του 2022.

«Μόνο πέρυσι, αμερικανικά αερόστατα έχουν πετάξει πάνω από το έδαφός της πάνω από δέκα φορές χωρίς καμία εξουσιοδότηση», δήλωσε ο Κινέζος διπλωματικός εκπρόσωπος Γουάνγκ Γουένμπιν, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα περιστατικά, παρέπεμψε τους δημοσιογράφους στις ΗΠΑ για περαιτέρω πληροφορίες. Ωστόσο, διαβεβαίωσε ότι αυτές οι εισβολές αντιμετωπίστηκαν από το Πεκίνο με «υπεύθυνο και επαγγελματικό» τρόπο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Αφήστε μια απάντηση