Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Σε άνοδο η θερμοκρασία την Πέμπτη – Χειμώνας διαρκείας από την Κυριακή

sunny2

Η θερμοκρασία την Πέμπτη θα σημειώσει πρόσκαιρη άνοδο, ωστόσο η πτώση ειδικά την Κυριακή θα είναι εντυπωσιακή και θα συνοδεύεται από τοπικές χιονοπτώσεις και θυελλώδη βοριά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε παροδικές νεφώσεις και λίγες βροχές, με αρκετό ήλιο στην υπόλοιπη χώρα και λίγα χιόνια στα βόρεια ορεινά.  Οι άνεμοι δυτικοί έως 6 μποφόρ μόνο στα  νότια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 14 με 16 βαθμούς, με παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 15 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 13 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε περισσότερες βροχές στη χώρα, τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι θα γίνουν βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει 3 με 5 βαθμούς.

Το Σάββατο θα περάσει με βροχές κατά διαστήματα, καταιγίδες στα νότια και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις θα ενισχυθούν στο Ιόνιο στα 8 μποφόρ. Την Κυριακή το κρύο θα είναι έντονο σε όλη τη χώρα και από τη Μαγνησία και νοτιότερα θα σημειώνονται χιονοπτώσεις, πιθανώς και σε χαμηλά υψόμετρα, πιο σημαντικές στην Εύβοια.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Κωνσταντίνος Αντωνίου
image}

Αφήστε μια απάντηση