Θ. Ξανθόπουλος στο Πρώτο: Δεν θα αμφισβητήσουμε το εκλογικό αποτέλεσμα (audio)

«Σε καμία περίπτωση» υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, δεν ισχύει πως η ανακοίνωση του προέδρου κ. Τσίπρα περί αποχώρησης του κόμματος από τις διαδικασίες της Βουλής πλην της διάταξης για το κόμμα Κασιδιάρη, θέλει να δημιουργήσει συνθήκες αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος, όπως είχε υποστηρίξει νωρίτερα ο γραμματέας της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπούγας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας».

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ο κ. Ξανθόπουλος, προσέθεσε πως «και οι πολιτικές δυνάμεις δεν θα το επιτρέψουν».  «Δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα. Θέλω να πω όμως ότι η εκτροπή έχει συντελεστεί και αυτό δεν είναι ούτε δημοσιογραφικές πληροφορίες ούτε πολιτική εκτίμηση ούτε αντιπολιτευτική κορώνα. Υπάρχει μία γνωμοδότηση της ΑΔΑΕ, η οποία λέει ότι έχουν παρακολουθηθεί τα τηλέφωνα ενός υπουργού και πέντε ανωτάτων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αυτό αποτελεί ένα χτύπημα, μία τομή στη μεταπολιτευτική ιστορία της χώρας. Διότι ΕΥΠ, η οποία όντας στο στενό πυρήνα του πρωθυπουργικού μεγάρου να παρακολουθεί στελέχη της κυβέρνησης και στελέχη του στρατεύματος, δεν έχει ξαναϋπάρξει» συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

Εξηγώντας περαιτέρω την στάση του κόμματος στο εξής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε «εμείς μένουμε μέσα, ασκούμε το αντιπολιτευτικό μας έργο όπως μας έχει προσδιορίσει ο λαός, αναδεικνύουμε τις αντιφάσεις ενδεχομένως ή και τις συμφωνίες μας σε επιμέρους πλευρές των νομοθετημάτων που εισάγει η ΝΔ και για να δώσουμε ένα στίγμα, μάλλον, ένα μέτρο της αποδοκιμασίας στην κυβέρνηση, λέμε ότι δεν συμμετέχουμε, δεν νομιμοποιούμε το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας και απέχουμε απλώς από την ψηφοφορία».

Ερωτηθείς, τι θα κάνει η αξιωματική αντιπολίτευση, εάν η ΝΔ φέρει μια ευεργετική ρύθμιση, για παράδειγμα, κατώτατο μισθό στα 850 ευρώ, ο κ. Ξανθόπουλος απάντησε «η απόφαση που έχουμε πάρει είναι ότι απέχουμε από την ψηφοφορία».

Και συνέχισε λέγοντας «κατά την άποψή μου, θα δούμε τι θα φέρει, αλλά τώρα το να κάνουμε υποθέσεις εργασίας, ας φέρει. Μακάρι να φέρει ο κ. Μητσοτάκης κάτι τέτοιο και να το δούμε, αλλά να φέρει. Όταν θα φέρει λοιπόν και θα δημιουργηθεί το θέμα, να το αντιμετωπίσουμε, αλλά σήμερα να μην φεύγουμε από το πρόβλημα. Έχουμε μία κυβέρνηση η οποία έχει ενορχηστρώσει υποκλοπές τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σε βάρος μέλους του Υπουργικού Συμβουλίου και μελών του στρατεύματος. Αυτό δεν πρέπει να το συμψηφίζουμε με τίποτα. Εμείς αυτό το πράγμα ως υπεύθυνη δύναμη της αντιπολίτευσης, οφείλουμε να το έχουμε σε πρώτο πλάνο και δεν θα αφήσουμε την κυβέρνηση να κρυφτεί πίσω από οποιουσδήποτε συσχετισμούς ή τεχνικές αντιμετώπισης των κρίσεων».

Όσο αφορά τα περί «εκβιασμού» του κ. Ανδρουλάκη, όπως υπαινίχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εκπροσώπου του, ο κ. Ξανθόπουλος, ερωτήθηκε, σε περίπτωση που συνεργαστεί το κόμμα του με το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, τότε από ποιον «εκβιάζεται» ο κ. Ανδρουλάκης, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά «εμείς δεν έχουμε στοιχεία για να τον εκβιάσουμε, το προϊόν των υποκλοπών δεν είναι σε γνώση του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς λέμε ότι αυτοί που έκαναν τις υποκλοπές υπό την επίβλεψη ή την ανοχή, αν θέλετε, για να μην είμαι απόλυτος, του Κυριάκου Μητσοτάκη έχουν ενδεχομένως ένα υλικό το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Είναι μία λογική σκέψη που κάνουμε όλοι».

«Ειλικρινά χάνουμε την ουσία του θέματος. Νομίζω πραγματικά ότι είναι και ένα ενδεικτικό της αγωνίας των ακρο-κεντρώων για να διαρρήξουν το ενδεχόμενο προοδευτικής συνεργασίας μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ γιατί τώρα τα ζητήματα τίθενται μάλλον σε μια διαφορετική βάση. Εάν είμαστε πρώτο κόμμα, θα απευθυνθούμε στους όμορους πολιτικούς χώρους για να κάνουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση. Αυτό είναι που “τρομοκρατεί”, που κάνει να χάνουν τον ύπνο τους όλοι αυτοί οι οποίοι έχουν πλαισιώσει το σύστημα Μητσοτάκη» συμπλήρωσε ο κ. Ξανθόπουλος.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου

Αφήστε μια απάντηση