Γ. Μπούγας στο Πρώτο: Ο κ. Τσίπρας δημιουργεί συνθήκες αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος (audio)

Την άποψη ότι ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να δημιουργήσει συνθήκες αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος με την απόσυρση του κόμματος από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, έτσι ώστε να μην του καταλογίσουν οι βουλευτές και οι οπαδοί του την ήττα, η οποία επίκειται, εξέφρασε ο γραμματέας της Κ.Ο. και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μπούγας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα.

«Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ φοβάται αυτό που θα προκύψει από τις εκλογές. Θέλει να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να μην του καταλογιστεί ένα κακό αποτέλεσμα. Είναι πρωτοφανές ένα κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μιλά για εκβιαζόμενους βουλευτές και να ζητά να απέχει από την ψηφοφορία των νομοσχεδίων στη Βουλή, επειδή θεωρεί εκβιαζόμενους τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος που θα τα υπερψηφίζουν» ανέφερε ο κ. Μπούγας.

«Αυτό προσβάλλει βαθύτατα τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, ενώ συνιστά και μια προσβολή κατά του Συντάγματος και των κοινοβουλευτικών θεσμών εν γένει. Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί να εκβιάσει την κυβέρνηση και τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να επισπεύσουν τις εκλογές. Δεν μπορεί να απονομιμοποίησει την κοινοβουλευτική διαδικασία. Τι σημαίνει όταν λέει πως θα συμμετέχει σε συζητήσεις αλλά δεν θα ψηφίζει; Ότι νομιμοποιεί όλη την υπόλοιπη διαδικασία μέχρι την ψηφοφορία; Δεν είναι λογικό αυτό», συμπλήρωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Ερωτηθείς σχετικά με την δήλωση που έκανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «μεταφέρει την πρόταση δυσπιστίας στον λαό», ο κ. Μπούγας απάντησε ότι η κίνηση της απόσυρσης του ΣΥΡΙΖΑ από τη Βουλή πρόκειται για θεσμικό ολίσθημα. «Στην κοινοβουλευτική δημοκρατία και στο αντιπροσωπευτικό σύστημα που ισχύει σήμερα, οι βουλευτές είναι αντιπρόσωποι του λαού. Κατά συνέπεια, εντός του Κοινοβουλίου, με τη νομιμοποίηση που τους έχει δώσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές, οι βουλευτές έχουν την δυνατότητα, το δικαίωμα και την υποχρέωση να ψηφίζουν ή να καταψηφίζουν τα νομοσχέδια», συμπλήρωσε.

Κληθείς να σχολιάσει την υπόνοια «περί εκβιαζόμενου Ανδρουλάκη» από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο γραμματέας της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας είπε ότι στην πραγματικότητα αυτή συνιστά έναν ευθύ εκβιασμό από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τον Νίκο Ανδρουλάκη. «Όταν λες στον Ανδρουλάκη ότι αν συμπράξεις και κάνεις συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, αυτό θα είναι αποτέλεσμα εκβιασμών, ουσιαστικά επιχειρείς να τον εκβιάσεις, να μην το κάνει», εξήγησε.

www.ertnews.gr

Σπύρος Σερέτης
image}

Αφήστε μια απάντηση