Εγκαινιάστηκε το ελεγκτικό κέντρο Μοσχάτου

Ένα ακόμα Ελεγκτικό Κέντρο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) τέθηκε σήμερα σε πλήρη λειτουργία στο Μοσχάτο με την τέλεση των εγκαινίων, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών.

Συνολικά λειτουργούν πλέον 6 Κέντρα εκ των οποίων 4 στην Αττική (Κεραμικός, Μοσχάτο, Χαλάνδρι και Πειραιάς) και 2 στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος της λειτουργίας αυτών των Κέντρων η βελτιστοποίηση των φορολογικών ελέγχων και η επιτάχυνση των διαδικασιών της φορολογικής διοίκησης, προς όφελος των φορολογουμένων.

Τα Ελεγκτικά Κέντρα έχουν ως επιχειρησιακό στόχο να μεγιστοποιήσουν τα δημόσια έσοδα, να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα για τον εντοπισμό και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής και, γενικώς, κάθε μορφής απάτης σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο σύντομο χαιρετισμό του «όσο μειώνεται η φοροδιαφυγή και η φοροαποφυγή τόσο περισσότεροι φόροι επιστρέφονται στην κοινωνία».

Η λειτουργία των Ελεγκτικών Κέντρων αποτελεί μια ακόμη κίνηση, που υπηρετεί τον στρατηγικό στόχο αλλαγής της διαμόρφωσης των φορολογικών ελέγχων, υπογράμμισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Αποτυπώνουν την ισχυρή βούληση της φορολογικής διοίκησης να κυριαρχήσουν οι κανόνες της ασφάλειας δικαίου στις σχέσεις της με τους φορολογούμενους, αλλά και ταυτόχρονα εμπέδωσης των κανόνων φορολογικής συμμόρφωσης και διαφάνειας, σημείωσε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής.

Μέσα από τη δημιουργία ελεγκτικών κέντρων δημιουργούνται οικονομίες κλίμακας, διασφαλίζεται η ταχύτερη διεκπεραίωση της διαδικασίας των ελέγχων και αναβαθμίζεται ο ρόλος των εργαζομένων στη φορολογική διοίκηση, ανέφερε ο διοικητής του ΕΛΚΕ Δημήτρης Μαρής.

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, εκπρόσωποι φορέων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, βουλευτές και άλλοι.

Επιμέλεια: Κώστας Τσάβαλος

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ertnews.gr

Αφήστε μια απάντηση