Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ενισχυμένοι νοτιάδες, άνοδος της θερμοκρασίας, βροχές στα δυτικά

Δευτέρα με Παρασκευή οι νοτιάδες θα κυριαρχήσουν, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο. Θα ανεβάσουν βαθμιαία τη θερμοκρασία 4 με 7 βαθμούς πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Θα δώσουν κυρίως στα δυτικά βροχές για συνεχόμενες ημέρες.

Τρίτη έως Πέμπτη στα δυτικά και περισσότερο στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο συνεχίζονται οι βροχές, εκεί και λίγες καταιγίδες. Διατηρούνται και οι ενισχυμένοι νοτιάδες στα πελάγη, τοπικά και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά κατά 4 με 6 βαθμούς, Το μεσημέρι θα φτάνει τους 17 με 19 βαθμούς.

Παρασκευή και Σάββατο αναμένεται ένταση των φαινόμενων με περισσότερες βροχές και καταιγίδες όχι μόνο στα δυτικά αλλά στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις κυρίως στα βορειοδυτικά ορεινά.

Την επόμενη εβδομάδα, μετά τις 23 του μήνα, ο καιρός θα πάρει πλέον χειμωνιάτικη πορεία, καιρός ήταν…

Για τη Δευτέρα: Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και από το βράδυ στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες, .Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές στο ανατολικό Αιγαίο. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί 5 με 6 και βαθμιαία 7 μποφόρ. Στο Αιγαίο βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.  Το μεσημέρι στα κεντρικά και νότια στους 14 με 16 βαθμούς.

Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.  Οι άνεμοι βαθμιαία νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.  Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση