O καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Πτώση της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές

Το βαρομετρικό χαμηλό που μας επηρέασε την Τρίτη σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο έχει πλέον απομακρυνθεί, με τους ανέμους να έχουν εξασθενήσει.

Από πλευράς φαινομένων, τοπικές βροχές θα σημειώνονται κυρίως στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία έχει σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα, μόνο σε Κρήτη και Δωδεκάνησα θα φτάνει πλέον τους 17 βαθμούς το μεσημέρι.

Στην προοπτική του καιρού η θερμοκρασία δεν αλλάζει τις επόμενες ημέρες και έχει επανέλθει στα σχεδόν κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Αρνητικές θερμοκρασίες θα σημειώνονται το πρωί στα βόρεια και τοπικά στα κεντρικά ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις. Τοπικές βροχές θα σημειώνονται κυρίως στο Αιγαίο μέχρι και την Κυριακή.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Τετάρτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές κυρίως στο Ιόνιο, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα θαλάσσια – παραθαλάσσια τμήματα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 τοπικά 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση απλό το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα ενώ παγετός θα σημειωθεί στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 14 με15 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και το πρωί τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου

Αφήστε μια απάντηση