Αυξάνονται παγκοσμίως οι οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές

Σύμφωνα με μελέτη της γερμανικής αντασφαλιστικής εταιρείας «Munich Re», αυξάνονται παγκοσμίως οι οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από φυσικές καταστροφές. 

«Πέρυσι, οι πλημμύρες, οι καταιγίδες, οι δασικές πυρκαγιές και άλλες φυσικές καταστροφές προκάλεσαν απώλειες 270 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως», ανέφερε η Munich Re. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτό το ποσό ήταν μικρότερο από αυτό του 2021, όπου προκλήθηκε οικονομική ζημία 320 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ την τελευταία πενταετία καταγράφηκαν «έντονες απώλειες». 

Η πιο δαπανηρή καταστροφή του 2022, αξίας 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ήταν ο τυφώνας Ίαν, που έπληξε την ανατολική ακτή των ΗΠΑ στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου. 

Από τις συνολικές ζημίες 270 δισ. δολαρίων που καταγράφηκαν πέρυσι, περίπου 120 δισ. από αυτές ήταν ασφαλισμένες, κάτι που σημαίνει ότι οι φυσικές καταστροφές αποτελούν επίσης τεράστιο οικονομικό βάρος για τις ασφαλιστικές εταιρείες. 

«Η ετήσια απώλεια για τον ασφαλιστικό κλάδο ανέρχεται σε 100 δισεκατομμύρια δολάρια», δήλωσε ο Ernst Rauch, επικεφαλής για το κλίμα και γεωεπιστήμονας της εταιρείας Munich Re.  

«Έχουμε ξεπεράσει αυτό το όριο πέντε φορές στο πρόσφατο παρελθόν», είπε ο Rauch. 

Πηγή:ATSH-DPA

Μετάφραση:Σταυρούλα  Ευαγγέλου 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση