Με φαντασμαγορικές γιορτές υποδέχθηκαν το 2023 Αθήνα, Πειραιάς και Θεσσαλονίκη

Με εντυπωσιακά πυροτεχνήματα που γέμισαν χρώμα τον ουρανό υποδέχθηκε η Αθήνα το 2023. Στην πλατεία Συντάγματος, με οικοδεσπότες της βραδιάς τον Φώτη Σεργουλόπουλο και τη Τζένη Μελιτά, οι Μάριος Φραγκούλης και Γιώργος Περρής, συνοδεία πολυμελούς ορχήστρας, καλωσόρισαν τη νέα χρονιά επί σκηνής, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, να δίνει την αντίστροφη μέτρηση. Στη Θεσσαλονίκη, χιλιάδες πυροτεχνήματα εκτοξεύθηκαν από το λιμάνι της πόλης, στον Πειραιά η νύχτα έγινε μέρα από τα βεγγαλικά, ενώ εντυπωσιακή ήταν η υποδοχή του πρώτου πλοίου που μπήκε στο λιμάνι το 2023.

Εκατοντάδες πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό στο Σύνταγμα με την έλευση του νέου έτους. Η πλατεία γέμισε με τραγούδια και ευχές από μικρούς και μεγάλους.

Ο δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης μίλησε στους πολίτες και ευχήθηκε: «Να είμαστε όλοι καλά και το 2023 όχι μόνο να επουλώσει τις πληγές που άνοιξε το 2022, αλλά, γιατί όχι, να μας επιφυλάξει και πολλές όμορφες εκπλήξεις».

Από νωρίς ο Μάριος Φραγκούλης και ο Γιώργος Περρής, με τη συνοδεία 10μελούς ορχήστρας γιόρτασαν την αλλαγή του χρόνου, με όσους βρέθηκαν κοντά τους. Οικοδεσπότες της βραδιάς ήταν ο Φώτης Σεργουλόπουλος και η Τζένη Μελιτά.

Dj της Αθήνας έπαιξαν μουσική ένα πάρτι με ελεύθερη είσοδο και ποτά που κράτησε μέχρι το πρωί. Το πάρτι, με μουσική και πολύ χορό, συνεχίστηκε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, στη στοά της Βαρβακείου.

Υποδοχή του νέου έτους με πυροτεχνήματα και βεγγαλικά από τον Πύργο-Από την πύλη Ε2 στο λιμάνι (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Στον Πειραιά, λίγα λεπτά πριν από την έλευση του 2023, η αντίστροφη μέτρηση έδωσε τη θέση της στο νέο χρόνο με πολλά πυροτεχνήματα, βεγγαλικά και φωταγώγηση του Πύργου.

Μάλιστα, ποδαρικό έκανε το Blue Star Delos, μπαίνοντας στο λιμάνι λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου.

Από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος, ο υπουργός ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ευχήθηκε καλή χρονιά και καλές θάλασσες. Συνομίλησε με πλοιάρχους και πληρώματα πλοίων και σκαφών μέσω σκάιπ. Ο κ. Πλακιωτάκης ανέφερε συγκεκριμένα: «Για μια ακόμα χρονιά, η δράση σας μας έκανε να αισθανθούμε ασφάλεια και σιγουριά για τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και την τήρηση της νομιμότητα στη θάλασσα, αλλά και περηφάνια για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που σώσατε. Σας ευχαριστούμε!».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ (ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Με ένα φαντασμαγορικό υπερθέαμα πυροτεχνημάτων, χρωμάτων και σχεδίων και με ξέφρενη μουσική, στην πλατεία Αριστοτέλους, υποδέχθηκε η Θεσσαλονίκη το 2023. «Το 2022 που μας αφήνει πίσω να κλείσει όποια πληγή άνοιξε», ευχήθηκε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, δήμαρχος της πόλης.

Ρεπορτάζ: Χαρά Γιαννοπούλου / Επιμέλεια: Βάσω Τζανακάκη | ΕΡΤ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση