Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: Ομίχλη, πτώση της θερμοκρασίας και ηλιοφάνεια – Τι καιρό θα κάνει την Πρωτοχρονιά

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας, που όμως θα παραμείνει σε υψηλότερα για την εποχή επίπεδα, αναμένεται σήμερα και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με το μετεωρολόγο της ΕΡΤ Παναγιώτη Γιαννόπουλο.

Ειδικότερα, η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό της ημέρας, με ασθενείς τους ανέμους στα πελάγη, αυξημένη την υγρασία, κάποιες τοπικές ομίχλες θα σχηματίζονται στα ηπειρωτικά τις πρωινές και τις νυχτερινές ώρες. Οριακά πάντως το θερμόμετρο θα πέφτει και κάτω από το μηδέν στη βόρεια Ελλάδα αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Στην προοπτική του καιρού με ήπιο καιρό η παραμονή της Πρωτοχρονιάς και οι επόμενες ημέρες. Μάλιστα λίγο από τη Δευτέρα ξανά λίγο η θερμοκρασία θα ανέβει φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τους 18 με 20 βαθμούς.

Προφανώς κάποια στιγμή ο καιρός θα επανέλθει στην χειμερινή του τροχιά, με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία ο χειμώνας θα ξεκινήσει ουσιαστικά για τη χώρα μας μετά τα Φώτα.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Τετάρτη:

Στα βόρεια, τα ανατολικά ηπειρωτικά και τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Ασθενείς βροχές θα σημειωθούν στις Σποράδες και από το απόγευμα στην Εύβοια και πιθανώς στην ανατολική Θεσσαλία.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη κυρίως στα ηπειρωτικά όπου θα σχηματιστούν ομίχλες.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της στη Μακεδονία, τη Θράκη και τη Θεσσαλία και θα φτάσει σε αυτές τις περιοχές έως τους 14 με 16 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 19 βαθμούς και τοπικά στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αρχικά σχεδόν αίθριος, από το απόγευμα νεφώσεις. Η ορατότητα νωρίς το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα είναι παροδικά αυξημένες. Τοπικές ομίχλες θα σημειωθούν τις πρωινές και τις βραδινές ώρες ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και από το μεσημέρι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Μαρία Νικολαΐδου

Αφήστε μια απάντηση