«Φυλακισμένος στο σώμα» το νέο βιβλίο του Σπύρου Τσάμη

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΚΑΜΠΥΛΗ το βιβλίο «Φυλακισμένος στο σώμα» του Σπύρου Τσάμη. Στην ουσία πρόκειται για βιωματική αφήγηση, ενδοσκόπηση, κατάθεση καρδιάς για την απρόσμενη αλλαγή της καθημερινότητας.

Προσεγγίζει με θάρρος, πείσμα και βαθιά πίστη το κενό, τη μετάβαση στη νέα πραγματικότητα της ζωής του με αφορμή το σωματικό πρόβλημα που άλλαξε τους ρυθμούς της, το «μετέωρο» βήμα, τη σχέση με τον εαυτό, την αντοχή, την αλήθεια, την εγκόσμια αγωνία, την τέχνη του ζην. Βάθρο του η «υπερκινητική ακινησία».

Το βιβλίο έχει στόχο την ενεργοποίηση των συνάψεων με τους υπόλοιπους συνανθρώπους, την παρότρυνση-προσδοκία για τη σπορά αγάπης, αλληλεγγύης παντού. Ταυτόχρονα είναι απαίτηση προς τους κρατικούς φορείς, την πολιτεία να υλοποιήσουν τις υποχρεώσεις τους για τη δημιουργία ευνομούμενου, πολιτισμένου κράτους για τους συμπολίτες με αναπηρία και όχι μόνο.

Πάντως όχι για «άτομα», όπως προκλητικά αποκαλούνται, «με ειδικές ανάγκες». Προτείνει όσα οφείλουν και πρέπει να αλλάξουν, να μετουσιωθούν, να μεταστοιχειωθούν.

Πρόκειται για λόγο, γραφή-έκρηξη ψυχής αλλά και ρεπορτάζ!

Καίρια υπογραφή της φυλάκισης με προοπτική απελευθέρωσης είναι το επίγραμμα του Νάσου Αθανασίου.

Ο δημοσιογράφος Σπύρος Τσάμης έχει συνεργαστεί αρχικά με αθλητικές εφημερίδες όπως ο «Φίλαθλος», η «Αθλητική Ηχώ», το «Sportime». Ακολούθησε η «Ελευθεροτυπία», σήμερα αρθρογραφεί στην «Εφημερίδα των Συντακτών». Ραδιοφωνικός παραγωγός στον «Φλας 961», στον «Άλφα-Σπορ» και πλέον στην «ΕΡΑ-Σπορ», τώρα επικοινωνεί, με το δεύτερο βιβλίο του, εμπειρίες, βιώματα μέσα από λογοτεχνικό έργο.

Info
– Κεντρική διάθεση ΚΑΜΠΥΛΗ ΑΕΒΕ, Αντιγόνης 60, 104 42, Αθήνα, 210 5156810-20-30, info@kambili.gr & secretary@kambili.gr
– Διάθεση από «ΙΑΝΟΣ» Αθήνας και Θεσσαλονίκης, «Πολιτεία», «Τζανακάκης», Εκδόσεις Πατάκη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr