Στη φυλακή παραμένει για ένα μήνα ακόμα η Καϊλή

Την παραμονή στη φυλακή της Εύας Καϊλή για έναν ακόμα μήνα αποφάσισε το δικαστικό συμβούλιο στις Βρυξέλλες. Απορρίφθηκε το αίτημά της για αποφυλάκιση με βραχιολάκι.

«Παρατείνεται η κράτηση της Εύας Καϊλή κατά ένα μήνα. Εάν ασκήσει έφεση εντός 24 ωρών θα παρουσιαστεί ενώπιον του Εφετείου μέσα σε 15 ημέρες» αναφέρει η ανακοίνωση που εστάλη από την Εισαγγελία αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

«Η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλή παραμένει υπό κράτηση, ανακοίνωσε η ομοσπονδιακή εισαγγελία των Βρυξελλών», σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, πριν γίνει γνωστή η απόφαση, εξερχόμενος, ο ελληνικής καταγωγής δικηγόρος της, Αντρέ Ριζόπουλος, δήλωσε ότι ζητήθηκε η κ. Καϊλή να αφεθεί ελεύθερη με ηλεκτρονικό βραχιολάκι.

«Η κ. Καϊλή είναι αθώα», είχε δηλώσει ο έτερος δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Εν τω μεταξύ, στη χώρα μας, τη δέσμευση του οικοπέδου των 9 στρεμμάτων που αγοράστηκε από την ευρωβουλευτή και τον σύζυγό της Φραντσέσκο Τζόρτζι στην Πάρο, αλλά και του κοινού τους τραπεζικού λογαριασμού διέταξε η αρμόδια αρχή, καθώς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για τη διάπραξη ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Πηγή: ΕΡΤ / AFP | Ανταπόκριση – Βρυξέλλες: Ειρήνη Ζαρκαδούλα

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση