Κως: Παραπέμπεται για κακούργημα ο Δ/ντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών Ελσίνκι Π. Δημητράς

Ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία της Κω σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ), της οποίας είναι ιδρυτικό και βασικό μέλος εδώ και τριάντα χρόνια, για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση προσφύγων.

Η Εισαγγελία Κω, έπειτα από δικογραφία του Λιμενικού, κατηγορεί για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με περαιτέρω επιβαρυντικές διατάξεις τον διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι Παναγιώτη Δημητρά και τον διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report Τόμι Ολσεν. Αφορμή στάθηκε η αποκάλυψη της υπόθεσης του 40χρονου Τσίντα από το Καμερούν, που έτυχε ευρείας δημοσιότητας σε διεθνή δίκτυα.

Στο πλευρό των κατηγορούμενων, στέκονται 14 οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και πλήθος αλληλέγγυου κόσμου.

“Η πρόταση εισαγγελέα και ανακρίτριας ισοδυναμεί με απόπειρα φίμωσης ενός από τους πιο δραστήριους υπερασπιστές στη χώρα μας και διεθνώς, που έχει αναδείξει πλήθος παραβιάσεις δικαιωμάτων” υποστηρίζει η ΚΕΕΡΦΑ, χαρακτηρίζοντας «εγκληματική τη πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης που πνίγει πρόσφυγες στο Αιγαίο και τη Mεσόγειο».

Εισαγγελέας και ανακρίτρια διαφωνούν για τα μέτρα

Η  Εισαγγελέας πρότεινε για τον Π. Δημητρά, κατ’ οίκον περιορισμό με δικαίωμα εξόδου μόνο για ιατρικές επισκέψεις και η Ανακρίτρια απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα κάθε 15 ημέρες και εγγύηση 10.000 ευρώ. Λόγω της διαφωνίας μεταξύ Εισαγγελέα και Ανακρίτριας, η τελική απόφαση παραπέμφθηκε στο Δικαστικό Συμβούλιο.

www.ertnews.gr

Καλλιόπη Βερβέρογλου

Αφήστε μια απάντηση