Υπόθεση Πάτρας: Αναβάλλεται η απολογία της 34χρονης κατηγορούμενης μητέρας

Δε θα απολογηθεί σήμερα η 34χρονη προφυλακισμένη μητέρα από την Πάτρα που κατηγορείται για τους θανάτους των τριών μικρών κοριτσιών της, καθώς δε θα συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο επί του αιτήματος εξαίρεσης της ανακρίτριας που κατάθεσε νωρίτερα η υπεράσπισή της.

Μέσα στις επόμενες μέρες θα βγει βούλευμα γι’ αυτό και θα οριστεί νέα ημερομηνία για την απολογία της 34χρονης.

Η κατηγορούμενη έχει λάβει ήδη δύο προθεσμίες

Το αίτημα της υπεράσπισης – Τι προηγήθηκε

Η διαδικασία ξεκίνησε με τον συνήγορο της κατηγορουμένης Αλέξης Κούγια να ζητά νέα προθεσμία προκειμένου να καταθέσουν τρεις ακόμη μάρτυρες στο πλαίσιο της ανάκρισης για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας. Συγκεκριμένα ζήτησε να εξεταστούν οι ιατροδικαστές, Ουρανία Δημακοπουλού, Χαρά Σπηλιοπούλου και η Αγγελική Τσιόλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η κ. Τζωρτζάτου επιφυλάχθηκε και ζήτησε από την κατηγορούμενη να συνεχιστεί η διαδικασία και να απολογηθεί σήμερα.

Η υπεράσπισης της κυρίας Πισπιρίγκου κατέθεσε, στη συνέχεια, προσφυγή στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών για την κλήση των μαρτύρων, με την ανακρίτρια να ζητάει και μετά από αυτό να αρχίσει η απολογία της κατηγορούμενης και τελικά η πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου να προχωρά στην κατάθεση της αίτησης εξαιρέσεως της ανακρίτριας.

Το αίτημα αυτό κρίνεται από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών το οποίο γνωστοποίησε αργότερα ότι δεν θα συνεδριάσει σήμερα για το θέμα.

Ο Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του τόνισε ότι την αθωότητα της κατηγορουμένης υποστηρίζουν εκτός από τις κ.κ Τσάκωνα και Τσιόλα, άλλοι έξι ιατροδικαστές που θεωρούν ότι πρόκειται περί θανάτων από παθολογικά αίτια.

Περισσότερα σε λίγο…

Ρεπορτάζ Αννα Βλαχοπαναγιώτη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση