Κλείνει το αεροδρόμιο της Κέρκυρας για δυο εβδομάδες τόσο τον Ιανουάριο όσο και τον Φεβρουάριο

Κλειστό θα παραμείνει για κάθε πτήση το αεροδρόμιο της Κέρκυρας από τις 9 Ιανουαρίου για 15 μέρες και από τις 8 Φεβρουαρίου για άλλες 14 ημέρες, όπως προκύπτει από ΝΟΤΑΜ την οποία εξέδωσε η διαχειρίστρια εταιρία Fraport.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το διάστημα αυτό θα πραγματοποιηθεί η πλήρης ανακατασκευή του διαδρόμου προσγείωσης με τοποθέτηση νέου τάπητα αλλά και υποστρώματος. Ωστόσο, κριτική ασκείται από τοπικούς φορείς στη διαχειρίστρια εταιρεία για το ότι ανακοίνωσε την αναστολή λειτουργίας ελάχιστες εβδομάδες πριν.
Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αυλωνίτης, ζήτα από την κυβέρνηση και το ΕΚΑΒ να σταθμεύει στην Κέρκυρα ελικόπτερο ικανό να πετά νύχτα και με κακό καιρό όσο διάστημα θα παραμείνει κλειστό το αεροδρόμιο.
Ο βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ Δημήτρης Μπιαγκης, ασκεί κριτική για το τι μέχρι και αυτή τη στιγμή δεν έχει υπάρξει ανακοίνωση από πλευράς της διαχειρίστριας εταιρείας.
Εκπρόσωποι της Fraport είχαν ανακοινώσει εδώ και περίπου ένα μήνα ότι παράλληλα με τις εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στο αεροδρόμιο της Κέρκυρας, θα γίνουν και εργασίες στο διάδρομο προσγείωσης, χωρίς όμως να προσδιορίσουν τη χρονική περίοδο που θα γίνουν εργασίες αυτές, ούτε το διάστημα που το αεροδρόμιο θα σταματήσει να λειτουργεί.
 
 

www.ertnews.gr

Κώστας Δαβάνης
image}

Αφήστε μια απάντηση