Διάσωση 97 ανθρώπων και συλλήψεις 4 διακινητών σε πλοίο ανοιχτά της Κέας

Στον εντοπισμό και τη διάσωση 97 αλλοδαπών προχώρησε χθες το Λιμενικό Σώμα στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Τζιας. Μεταξύ αυτών και 4 διακινητές οι οποίοι συνελήφθησαν.

Συγκεκριμένα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Κέας και Άνδρου, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, ενημερώθηκαν για την ύπαρξη λέμβου σε δυσχερή θέση ανοιχτά του νησιού. Επιτόπου έσπευσε πλοίο του Λιμενικού που περισυνέλλεξε με ασφάλεια τους επιβαίνοντες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στον λιμένα Λαυρίου.

Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης από τη Λιμενική Αρχή Λαυρίου με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, προέκυψε η εμπλοκή 4 διακινητών εκ των 97 διασωθέντων, οι οποίοι καιι συνελήφθησαν και για παράνομη διακίνηση ναρκωτικών, καθώς στην κατοχή ενός εκ των διακινητών εντοπίστηκε ποσότητα 12,6 γρ. πιθανόν ναρκωτικής ουσίας.

Συγκεκριμένα οι προαναφερόμενοι αλλοδαποί είχαν αποπλεύσει από τη Σμύρνη Τουρκίας, με προορισμό την Ιταλία καταβάλλοντας στους διακινητές που διαμένουν στη Τουρκία χρηματικά ποσά 8.000 ευρώ κατ’ άτομο.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση