Δ. Μάντζος στο Πρώτο: Υπήρξε άγαρμπη βιασύνη μερίδας της ΝΔ, να παντρέψει την υπόθεση της κ. Καϊλή με το σκάνδαλο των υποκλοπών (audio)

«Ήταν μια οδυνηρή έκπληξη για την παράταξη, για την πολιτική ζωή του τόπου συνολικά» τόνισε ο Δημήτρης Μάντζος, εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, σχετικά με την Ευρωβουλευτή, Εύα Καϊλή.

«Δεν έχει να κάνει με ένα κόμμα, δεν έχει να κάνει με μια χώρα, έχει να κάνει με την Ευρώπη συνολικά, το να βλέπει κανείς μια ομάδα προσώπων να κατηγορούνται ότι δέχονται παράνομο χρηματισμό και να εμπλέκονται σε φερόμενη υπόθεση διαφθοράς» συμπλήρωσε ο κ. Μάντζος, λέγοντας ότι πρόκειται για κάτι πάρα πολύ σοβαρό, που φαίνεται και από τη δημοσιότητα της οποίας τυγχάνει η υπόθεση σε δίκτυα του εξωτερικού και όχι μόνο της χώρας μας ή της Ιταλίας, που υπήκοοι των οποίων φέρονται εμπλεκόμενοι σε αυτήν την υπόθεση. «Είναι στον απόηχο των καταγγελιών της Ε.Ε., των ψηφισμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και των υπολοίπων πρωτοβουλιών πολιτικών που έχει λάβει η Ευρώπη έναντι του Κατάρ, μιας αραβικής χώρας η οποία φαίνεται ότι έχει παραβιάσει συστηματικά τα προηγούμενα χρόνια, τα εργασιακά και άλλα ανθρώπινα δικαιώματα πολιτών και μεταναστών» επισήμανε.

Σε ό,τι αφορά στις σχετικές πρόσφατες δηλώσεις της κ. Καϊλή για εργασιακές συνθήκες στο Κατάρ, ο κ. Μάντζος, σημείωσε ότι «υπήρξε πράγματι πολύ προβληματική η αναφορά της κ. Καϊλή στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 22 Νοεμβρίου, στο Κατάρ, ως μία χώρα πρωταθλήτρια, πρωτοπόρο των εργασιακών δικαιωμάτων, που έχει πετύχει άλματα στην εργασιακή νομοθεσία και ότι έχει κάνει το απίθανο, πραγματικότητα.

«Τότε, προφανώς φάνηκε πολιτικά αφελής αυτή η τοποθέτηση ή πάντως ήταν απολύτως προσωπική τοποθέτηση, την οποία το ίδιο βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης σε δίκτυο των Αθηνών σε ζωντανή μετάδοση αποδοκίμασε και χαρακτήρισε μία προσωπική άποψη που δεν συνάδει με τις αρχές και τις αξίες της ευρωπαϊκής και της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας» υπογράμμισε ο κ. Μάντζος.

Την ίδια ώρα, απευθυνόμενος στο κόμμα της ΝΔ, τόνισε ότι «τον ίδιο σεβασμό σε αυτή την υπόθεση, την πολύκροτη και πολύ σοβαρή πρέπει να τον επιδείξει και η πλειοψηφία της ΝΔ και κυρίως οι δημοσιολογούντες ακόμα στα social media αλλά και στα mainstream media που πρόσκεινται στον χώρο της ΝΔ».

«Εμείς και πριν την τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη,την τηλεοπτική το Σάββατο αλλά και την πολιτική του στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος την Κυριακή, διαγνώσαμε μια άγαρμπη βιασύνη, μερίδας του δημόσιου λόγου που πρόσκειται στην ΝΔ να παντρέψει την υπόθεση της κ. Καϊλή με το σκάνδαλο των υποκλοπών στη χώρα μας. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση, επαναλαμβάνω ρητά, η υπόθεση των υποκλοπών της κ. Καϊλή με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα» ανέφερε ο κ. Μάντζος.

Απαντώντας στο ερώτημα, γιατί η κ. Καϊλή είναι ο Δούρειος Ίππος της ΝΔ, όπως είπε ο κ. Ανδρουλάκης, ο κ. Μάντζος ανέφερε πως «είναι μια στέρεη πολιτική αποτίμηση της πολιτικής συμπεριφοράς της κ. Καϊλή του Ιουλίου και του Αυγούστου τουλάχιστον». «Έχουμε δύο τουλάχιστον ισχυρές ενδείξεις ότι η κ. Καϊλή ενεργούσε σε απόλυτη αρμονία με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στην Ευρωβουλή, με τη ΝΔ και κατ’ επέκταση με την κυβέρνηση» ανέφερε χαρακτηριστικά.


Σχετικά με την χθεσινή ομιλία Ανδρουλάκη, όπου έκανε λόγο για την ΝΔ στην πλευρά της αντιπολίτευσης μετά τις επόμενες εκλογές και για προοδευτική κυβέρνηση με πρωταγωνιστή το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μάντζος, υπογράμμισε πως στόχος του κόμματος, είναι «να καταδικαστεί στην κάλπη το μοντέλο διακυβέρνησης Μητσοτάκη, με μία προοδευτική κυβέρνηση, η οποία όμως δεν θα θυμίζει σε τίποτα την περίπτωση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, Τσίπρα-Καμμένου». «Δεν μπορεί να ξεχνάμε το βαρύ θεσμικό αποτύπωμα της προηγούμενης κυβέρνησης. Δεν ζούμε σε χώρα λωτοφάγων» πρόσθεσε, ενώ ερωτηθείς εάν άρα έρχεται το ΠΑΣΟΚ πιο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μάντζος είπε χαρακτηριστικά «δεν υπάρχουν αποστάσεις, ούτε κρατάμε μια μεζούρα από τους μεν και τους δε».

«Εμείς έχουμε τη δική μας πορεία, τον δικό μας δρόμο αυτοτέλειας, ιδεολογικής αυτονομίας με το δικό μας μήνυμα. Εμάς μας ενδιαφέρουν οι αποστάσεις που έχουμε από τους πολίτες και αυτές δεν υπάρχουν. Είμαστε μέσα στην κοινωνία. Γράφουμε μαζί με τους πολίτες καθημερινά το πρόγραμμά μας και θέλουμε να εκπέμψουμε δύο έννοιες οι οποίες είναι τόσο πολύτιμες, αλλά τόσο μας έλειψαν τα προηγούμενα χρόνια. Την αξιοπρέπεια και την αυτοπεποίθηση. Έτσι θέλουμε να δουλέψουμε» είπε καταλήγοντας ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου

Αφήστε μια απάντηση