Αν. Λοβέρδος: Δεν θα πω οτιδήποτε που να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα (video)

Απολύτως μη αναμενόμενο,  χαρακτήρισε ο Ανδρέας Λοβέρδος το θέμα της εμπλοκής της Εύας Καϊλή, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ. Σε ερώτηση τι σημαίνει ως πολιτική εξέλιξη ο κ. Λοβέρδος επέμεινε ότι «όταν ένας άνθρωπος με τόσα χαρίσματα και επιτυχίες σε πλανητικό επίπεδο παθαίνει αυτήν την καθίζηση για πράξεις που δεν περνούν από το μυαλό σου, ότι μπορεί να τον αφορούν. Αυτό είναι συγκλονιστικό».

Σε ερώτηση για τη δήλωση Ανδρουλάκη περί Δούρειου Ίππου της ΝΔ για την κυρία Καϊλή, ο κ. Λοβέρδος απάντησε ότι ήταν «δική του αποστροφή στηριγμένη σε γεγονότα που ο κ. Ανδρουλάκης όπως είπε, επικαλείται και κατά την ενημέρωση στους Ευρωπαίους ηγέτες από το Σεπτέμβριο. Μια παρέμβαση – εξήγηση δηλαδή  από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που εάν τη σχολιάσω όπως ζητάτε,  έστω και μια λέξη  ερμηνευτεί  θα προκύψει τεράστιο θέμα.

Στη συνέχεια ο κύριος Λοβέρδος πρόσθεσε ότι «εμείς έχουμε τεράστιο θέμα προς ώρας. Δεν θα μας δηιουργήσει πρόβλημα στις εκλογές γιατί όλοι θα δώσουμε αγώνα.«Για την ώρα ετεροκαθορίζει την ατζέντα μας».

Σε αντίθεση με την προφυλάκιση Τσοχατζόπουλου παραμονές των εκλογών, ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι η προφυλάκιση Καϊλή έγινε στο Βέλγιο «ενώ απέχουμε μήνες από τις εκλογές για τις οποίες θα είναι μεγάλος και σοβαρός ο αγώνας μας».

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής διέγραψε την Εύα Καϊλή, ενώ οι  Ευρωπαίοι επιφυλάχτηκαν μέχρι σήμερα που τη διέγραψαν, είπε ο κ. Λοβέρδος  και ως καθηγητής Δημοσίου Δικαίου εκτίμησε ότι «οι συνήγοροί της  θα της πουν να μην παραιτηθεί τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες γιατί γιατί πρέπει να αξιοποιήσει την ιδιότητά της».

Πρώτα απολογείται και μετά αρχίζει να μετρά ο πολιτικός χρόνος, πρόσθεσε.

«Επιμένω ότι έπεσα από τα σύννεφα για την υπόθεση Καϊλή και γνωρίζω εκείνους που την πλησίασαν και την φλέρταραν, αυτούς τους υποκριτές που το έχουν δει τώρα αλλιώς», ήταν μια ακόμη επισήμανση.

Είπα την Παρασκευή στην ομιλία μου στη Βουλή για τις παρακολουθήσεις ότι κανένας πολιτικός δεν εξαιρείται και ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν έχει πει ποτέ να μην παρακολουθούνται πολιτικοί, τόνισε ο Ανδρέας Λοβέρδος, χαρακτηρίζοντας κωμικοτραγική τη στάση της ΝΔ.

Πάμε για εκλογές κι αυτό σημαίνει ότι στόχος είναι η αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, ώστε το ΠΑΣΟΚ να είναι πρωτεύουσα πολιτική δύναμη. Οτιδήποτε άλλο δεν με καλύπτει. Δεν θα πω ότιδήποτε που θα μετατρέψει τον πολιτικό μας στόχο σε εσωκομματική αναμέτρηση και δεν θέλω να το κάνω αυτό, είπε ο Ανδρέας Λoβέρδος.

www.ertnews.gr

Σοφία Χούντα

Αφήστε μια απάντηση