Ρ. Σβίγκου στο Πρώτο: Θα είναι ντέρμπι η εκλογική μάχη – Σύντομα ανακοινώνονται τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (audio)

«Προσπαθεί να λειτουργήσει συσπειρωτικά» ο Πρωθυπουργός, δηλώνοντας ότι είναι εφικτός ο στόχος της αυτοδυναμίας, σχολίασε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ράνια Σβίγκου μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας» με τον Θάνο Σιαφάκα, παρότι, όπως υποστήριξε «η αλήθεια είναι ότι οι πολίτες, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, δεν θέλουν απλώς να ακούνε τα εκλογικά σενάρια ή να ακούνε τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων και τα ποσοστά που προβλέπει ο εκάστοτε πρωθυπουργός, αλλά αναζητούν λύσεις στα προβλήματά τους». «Και σε αυτό το πλαίσιο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του δεν δίνει απαντήσεις στα φλέγοντα ζητήματα αυτή τη στιγμή για την ελληνική κοινωνία. Πώς θα πέσουν οι τιμές στο σουπερμάρκετ; Πώς θα πέσει η τιμή της ενέργειας; Σε αυτά δεν έχει απαντήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης» συμπλήρωσε η κ. Σβίγκου.

«Η Ελλάδα έχει τον χειρότερο πληθωρισμό όλο το προηγούμενο διάστημα και έχει σπάσει ρεκόρ εικοσαετίας ο πληθωρισμός στη χώρα μας» ανέφερε ακόμα, τονίζοντας ότι η χώρα μας είναι αυτή η οποία δεν έχει πάρει μέτρα, τα οποία έχουν πάρει άλλες χώρες, είτε αναφορικά με τη μείωση των ειδικών φόρων είτε με τη μείωση του ΦΠΑ.

«Όποιος πάει αυτή τη στιγμή στο σουπερμάρκετ γνωρίζει ότι οι τιμές έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί και είναι πραγματικά όχι απλώς δύσκολο, είναι αδύνατον για οποιοδήποτε εργαζόμενο, συνταξιούχο, άνεργο συμπολίτη μας να επιβιώσει με τους μισθούς που παίρνουμε και με την αγοραστική δύναμη, η οποία συνεχώς μειώνεται. Άρα χρειάζονται πολιτικές οι οποίες αφενός μειώνουν τις τιμές και των αγαθών και του ρεύματος και παράλληλα αυξάνουν τους μισθούς» είπε χαρακτηριστικά η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Παράλληλα, η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εδώ και καιρό μιλάει για αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, συμπαρασύροντας και τους υπόλοιπους μισθούς, όπως επίσης και για έναν μηχανισμό αναπροσαρμογής των μισθών στη βάση της αύξησης των τιμών των αγαθών.

Ερωτηθείσα κατά πόσο οι εκλογές μπορεί να προκηρυχθούν ανά πάσα στιγμή, η κ. Σβίγκου, απάντησε «αυτό είναι σαφές, όπως επίσης είναι σαφής η πίεση της κυβέρνησης και από το σκάνδαλο των υποκλοπών και από τις τρομακτικές αποκαλύψεις, οι οποίες πραγματικά δείχνουν ότι έχει παραβιαστεί κάθε έννοια κράτους δικαίου στη χώρα μας από αυτή την κυβέρνηση, αλλά και από το ζήτημα προφανώς της ακρίβειας και της μείωσης αγοραστικής δύναμης των πολιτών». «Είναι πραγματικά πιεσμένοι και εγκλωβισμένοι στις επιλογές της κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οπότε είναι προφανές ότι και ο ίδιος επιδιώκει να βρει τον κατάλληλο χρόνο ώστε να μπορέσει να προκηρύξει τις εκλογές» προσέθεσε, εκτιμώντας ότι «ούτε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης το γνωρίζει, πότε τελικά θα προκηρυχθούν εκλογές και το ότι δεν το γνωρίζει είναι ακριβώς επειδή δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των επιλογών του».


 

Απαντώντας στο ερώτημα, γιατί σε καμία από τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις δεν προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η κ. Σβίγκου ανέφερε πως «όλες οι δημοσκοπήσεις πριν από όλες τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις έπεσαν πάρα πολύ έξω σχετικά με τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι δημοσκοπήσεις της τελευταίας δεκαετίας έχουν υποεκτιμήσει, πάρα πολύ όμως, τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ. Το είδαμε ακόμα και στις εκλογές του 19».

«Να είστε σίγουρος επίσης ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν πίστευε ότι είναι τόσο μπροστά στις δημοσκοπήσεις όσο αυτές δείχνουν, θα είχε ήδη προκηρύξει εκλογές και μάλιστα από τον Σεπτέμβριο. Ακριβώς επειδή γνωρίζει την πίεση που του ασκείται και δημοσκοπικά και στη βάση της πραγματικής διάθεσης της κοινωνίας, γι’ αυτό το λόγο έχει διστάσει να προκηρύξει εκλογές» προσέθεσε.

Επιπλέον, η κ. Σβίγκου, εξέφρασε την γνώμη ότι η εκλογική μάχη, θα είναι μια σκληρή πολιτική αντιπαράθεση, που θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό μιας προοδευτικής κυβέρνησης». «Το πιστεύουμε αυτό, γιατί θεωρούμε ότι το πρόγραμμά μας είναι αυτό το οποίο και μπορεί να διασφαλίσει τη σταθερότητα και μπορεί να διασφαλίσει τη δημοκρατία και ότι αυτή η χώρα θα έχει προοπτική και θα επιστρέψει η ελπίδα και η αξιοπρέπεια στους πολίτες της» συνέχισε η κ. Σβίγκου.

«Σίγουρα θα είναι ντέρμπι, κάθε σκληρή μάχη είναι ντέρμπι» εκτίμησε η ίδια, προσθέτοντας ότι είναι δεδομένο ότι αν οδηγηθεί η χώρα σε δεύτερες εκλογές, εκεί το ντέρμπι μεταξύ των δύο κομμάτων θα είναι πολύ πιο έντονο. «Δεν μπαίνω σε τέτοια σενάρια γιατί πραγματικά πιστεύω ότι θα υπάρξει κυβέρνηση από την πρώτη κάλπη, από την κάλπη δηλαδή της απλής αναλογικής» είπε η κ. Σβίγκου, συμπληρώνοντας ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, «πολύ σύντομα» θα γίνει η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων.

www.ertnews.gr

Δανάη Γραφάκου
image}

Αφήστε μια απάντηση