Κ. Ζούλας – Δύο χρόνια ERTFLIX: Τον Οκτώβριο το ERTFLIX δέχτηκε 9,7 εκατ. επισκέψεις

Την πορεία δύο ετών της διαδικτυακής πλατφόρμας Ertflix, παρουσίασε ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας. «Το Ertflix, δέχεται κάθε εβδομάδα αιτήματα για 2.000.000 βιντεοπροβολές, τα περισσότερα των οποίων αφορούν στις σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ. Τον Οκτώβριο το Ertflix, δέχτηκε 9,7 εκατομμύρια επισκέψεις, αριθμός πρωτοφανής για μια ελληνική πλατφόρμα» επισήμανε ο κ. Ζούλας

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ

«Το Ertflix σήμερα διαθέτει περισσότερους από 5.000 τίτλους ταινιών, σειρών ντοκιμαντέρ παιδικού και αθλητικού περιεχομένου και αρχειακών εκπομπών της ΕΡΤ και το περιεχόμενό του ανανεώνεται επί καθημερινής βάσεως. Προσφέρει σε Live Streaming όλα τα συμβατικά αλλά και τα ιντερνετικά κανάλια της ΕΡΤ. Ήδη επεκτείνεται και στο εξωτερικό, έχοντας μπει στην δημοφιλέστερη στον κόσμο πλατφόρμα Roku, μέσω της οποίας θα έχουν πρόσβαση εκατομμύρια Έλληνες του εξωτερικού. Το Ertflix είναι προσβάσιμο σε Ευρώπη, Αμερική και Κίνα και όλες οι ελληνικές σειρές μυθοπλασίας έχουν υποτιτλιστεί όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά, ώστε να είναι ευκολότερα κατανοητές από τους Έλληνες ομογενείς.

Το Ertflix, δέχεται κάθε εβδομάδα αιτήματα για 2.000.000 βιντεοπροβολές, τα περισσότερα των οποίων αφορούν στις σειρές μυθοπλασίας της ΕΡΤ. Τον Οκτώβριο το Ertflix, δέχτηκε 9,7 εκατομμύρια επισκέψεις, σριθμός πρωτοφανής για μια ελληνική πλατφόρμα. Επιβεβαιώνει πλήρως ότι οι τηλεθεατές έχουν κτίσει μια νέα συνήθεια παρακολούθησης των τηλεοπτικών προγραμμάτων, ένας πραγματικά τεράστιος αριθμός πολιτών επιλέγουν να παρακολουθήσουν τα αγαπημένα τους προγράμματα στο χρόνο που εκείνοι επιθυμούν και όχι όταν μεταδίδονται από την τηλεόραση»

Η δημόσια τηλεόραση μπορεί να είναι πρωτοπόρα, όταν υπάρχει όραμα και αυτό το αποδεικνύει η λειτουργία του Ertflix και τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα στους τηλεοπτικούς συντάκτες ο Πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας.

Μέσα σε διόμισι χρόνια από την έναρξη της λειτουργίας του, το Ertflix, άλλαξε το τηλεοπτικό τοπίο με τρόπο πραγματικά ριζοσπαστικό. Αναδεικνύεται ήδη από τις μετρήσεις η δεύτερη πιο δημοφιλής πλατφόρμα στη χώρα, μετά το Netflix και τούτο γιατί είναι εύκολη η πρόσβαση σε όλους και γιατί τα προγράμματα παραμένουν για όλη τη σεζόν, ενώ στις υπόλοιπες συνδρομητικές πλατφόρμες κατεβαίνουν σε επτά ημέρες.

Τα ποσοστά επισκεψιμότητας του Ertflix, δεν μπορεί να τα μετρήσει η Nielsen, που μετράει μόνο την τηλεθέαση από τις τηλεοράσεις. Γι΄αυτό η ΕΡΤ ανέπτυξε ένα ειδικό λογισμικό, που χρησιμοποιείται και από άλλες συνδρομητικές πλατφόρμες στον κόσμο και βάσει αυτού του λογισμικού η μέση τηλεθέαση στο Ertflix, προσεγγίζει τις 295.000 επισκέψεις ημερησίως.

Αυτό σημαίνει πως υπερδιπλασιάζεται η τηλεθέαση της ΕΡΤ, στην οποία ο ημερήσιος αριθμός τηλεθεατών είναι γύρω στους 200.000. Αυτό συμβαίνει γιατί ένα ποσοστό τηλεθεατών και κυρίως νεώτερης ηλικίας, προτιμά να παρακολουθεί τα αγαπημένα του προγράμματα από υπολογιστές, τάμπλετ και κινητά σε χρόνο που καθορίζει μόνος του.

Το άλλο που προκύπτει από τους υπολογισμούς του λογισμικού ubora, είναι ότι το 66% των τηλεθεατών δεν μπαίνουν στην πλατφόρμα από την τηλεόραση αλλά από τα άλλα μέσα (υπολογιστές, λάπτοπ, κινητά)

Ρεπορτάζ: Ματίνα Καλτάκη

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr