Ο καιρός με τον Π. Γιαννόπουλο: «Άρωμα» χειμώνα σήμερα – Τετάρτη και Πέμπτη πολλές βροχές (video)

Η Δευτέρα θα είναι μια ημέρα προάγγελος χειμώνα, με αρκετό κρύο, βροχές στα ανατολικά αλλά και χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρειας χώρας, η Τρίτη με σχετική βελτίωση όμως την Τετάρτη και την Πέμπτη ένα οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει πολύ βροχερό καιρό.

Την Δευτέρα προβλέπονται προβλέπονται νεφώσεις, με βροχές κυρίως στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά και το ανατολικό Αιγαίο, μάλιστα στα Δωδεκάνησα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα βόρεια, όπου δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 13 με 16 μόνο και στα Δωδεκάνησα και την Κρήτη τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά βορειοανατολικοί 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και το Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα καταιγίδες, γρήγορα όμως ο καιρός θα βελτιωθεί . Όμως από το απόγευμα θα βρέξει ξανά στα δυτικά και τη νύχτα θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί από το απόγευμα 7 με 8 μποφόρ. Στο Αιγαίο βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές.

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Φυσικός Μετεωρολόγος ΜSc. FRMetS

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση