Ένθετο Παιδεία: «Τέλος χρόνου» Ένα ντοκιμαντέρ που αποτυπώνει τη σχέση μαθητών – σχολείου

Ο Λουκάς Παλαιοκρασάς σκηνοθετεί την καθημερινότητα μιας ομάδας μαθητών λυκείου λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Σοφία, ο Λορντ, ο Αλέξανδρος και ο Νίκος είναι μαθητές Λυκείου στην Αθήνα. Ενός λυκείου όπως τόσα άλλα, ταλαιπωρημένου από τα χρόνια και από τις παθογένειες ενός εκπαιδευτικού συστήματος που τους αγνοεί. Στην τελική ευθεία προς τις Πανελλήνιες μια κατάληψη και η πανδημία βάζουν τις ζωές τους σε αναμονή.

Γυρισμένο κατά τη διάρκεια 2 χρόνων, το «Τέλος Χρόνου» είναι ένα ντοκιμαντέρ ενηλικίωσης στον σημερινό κόσμο. Η κάμερα, σιωπηλός παρατηρητής, παρακολουθεί τα παιδιά να ζουν, να μαθαίνουν, να θυμώνουν, να απογοητεύονται, να ελπίζουν ότι θα βρουν τη θέση τους στα κοινά, μέσα από ένα τραγούδι, μια φιλία ή έναν έρωτα, να μεγαλώνουν.

Η ταινία συμμετείχε στο Διεθνές Διαγωνιστικό τμήμα του 23ου Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ενώ τον Δεκέμβριο θα συμμετάσχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Στην Αθήνα θα προβάλλεται στον Κινηματογράφο Δαναό εως τις 29 Νοεμβρίου.

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΕΝΘΕΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑ

Το YOUNG BUSINESS TALENTS είναι ένας συναρπαστικός διαγωνισμός διοίκησης επιχειρήσεων με προσομοιωτή για μαθητές λυκείου, που υλοποιείται διαδικτυακά. Ο διαγωνισμός έχει λάβει την έγκριση του υπουργείου παιδείας ενώ το Ίδρυμα Μποδοσάκη στηρίζει τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα, έτσι ώστε να διατίθεται δωρεάν σε όλα τα Λύκεια της χώρας. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό αλλά και τις αιτήσεις συμμετοχής στην ιστοσελίδα www.youngbusinesstalents.com/gr/ .

 

Από το 4ο δημοτικό σχολείο της βούλας έφτασαν να κερδίζουν την 1η θέση στο διαγωνισμό νεανικής επιχειρηματικότητας Junior Achievement. Ο λόγος για την ομάδα ρομποτικής Inventors, η οποία εντοπίζει σημαντικά παγκόσμια προβλήματα και σχεδιάζει λύσεις που θα βελτιώσουν τη ζωή των ανθρώπων.

 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση