Στάση εργασίας του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων Ψ.Ν.Α για τη δίκη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Με στάση εργασίας 12μ. με 15.00 και συγκέντρωση στην πρώην Σχολή Ευελπίδων – κτίριο 5, συμμετέχει τη Δευτέρα 28 Νοέμβρη ο Ενιαίος Σύλλογος Εργαζομένων Ψ.Ν.Α στην κινητοποίηση για την δίκη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Ρέτζιου Αφροδίτης.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση: «Η κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια των διώξεων συνδικαλιστών και πρωτοπόρων εργαζομένων, στέλνει στα δικαστήρια στις 28/11/2022, την πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Ρέτζιου Αφροδίτη, με την κατηγορία ότι δε συμμορφώθηκε «πρoς τας υποδείξεις» του νόμου Χρυσοχοΐδη, με αφορμή απεργιακή κινητοποίηση στο Υπουργείο Υγείας, στις 24/9/2020 και με κυρίαρχο αίτημα τα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής του λαού μέσα στην πανδημία».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται πως: «Τα Συνδικάτα και οι εργαζόμενοι έχουν ήδη δείξει την αλληλεγγύη τους σε όσους σέρνουν στα δικαστήρια και θα συνεχίσουν τον αγώνα για να ακυρώνονται ένας-ένας στην πράξη όλοι οι αντεργατικοί τους νόμοι.

Η δύναμη της αλληλεγγύης, φάνηκε στην περιοχή του Ζωγράφου, την ημέρα που τα κοράκια των τραπεζών, με τη συνδρομή δικαστικού κλητήρα και των δυνάμεων της αστυνομίας, προσπάθησαν να πετάξουν στο δρόμο μια χαμηλοσυνταξιούχο και το παιδί της και να της πάρουν το σπίτι, για ένας χρέος 10.000 ευρώ, όταν χαρίζουν δισεκατομμύρια σε τράπεζες και μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, να παρευρεθούν στα δικαστήρια (Ευελπίδων) την ημέρα της δίκης, Δευτέρα 28 Νοέμβρη στις 12.30 στο κτίριο 5 με στάση εργασίας 12μ. με 15.00».

Σχετικές ειδήσεις
ΑΔΕΔΥ: Στάση εργασίας τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου και συγκέντρωση στα δικαστήρια

ΟΕΝΓΕ: Στάση εργασίας στις 28 Νοεμβρίου – Συγκέντρωση στα δικαστήρια της Ευελπίδων

 

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση