Περιοδείες Κ. Μητσοτάκη και Α. Τσίπρα με ανταλλαγή «πυρών» (video)

Σκληρή κόντρα σε προεκλογικούς τόνους ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ανοιχτό αφήνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το ενδεχόμενο για νέες παρεμβάσεις για τους συνεπείς και τους καλοπληρωτές «κόκκινων» δανείων και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα για υποκρισία. Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ότι οι πολίτες υποφέρουν και η δημοκρατία υπονομεύεται και δεσμεύεται να δώσει μάχη για να επισπευστεί ο χρόνος των εκλογών.

Στο δρόμο για τις εθνικές κάλπες Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας περιοδεύουν στην περιφέρεια ανταλλάσσοντας πυρά για όλα τα ζητήματα πρώτης γραμμής.

Ανοιχτό παράθυρο για παρέμβαση υπέρ των συνεπών δανειοληπτών άφησε ο πρωθυπουργός από την Πάτρα, όπου πραγματοποίησε διήμερη περιοδεία, ερωτηθείς για το θέμα των πλειστηριασμών. Όπως δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «όσοι προσπαθούν να μας γυρίσουν στις εποχές της οργής και του κινήματος δεν πληρώνω που είχε πολιτικό σπόνσορα, η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών πληρώνει, να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για το ζήτημα αυτό σε συνεννόηση με τις τράπεζες, η μεσαία τάξη θα θυμάται πολύ καλά ποιος την τσάκισε στους φόρους και ποιος την στήριξε».

Ο Αλέξης Τσίπρας από την αγορά της Έδεσσας χαρακτήρισε δραματικές τις συνέπειες της κυβερνητικής πολιτικής στην ενέργεια και την πρώτη κατοικία: «Με τις ύβρεις και τις εξυπνάδες ούτε η τιμή του ρεύματος μειώνεται, ούτε η ακρίβεια στα σούπερ μάρκετ πέφτει, ούτε η πρώτη κατοικία προστατεύεται από τα κοράκια και τους πλειστηριασμούς για τους νοικοκυραίους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Οι ύβρεις και ο διχαστικός λόγος δεν κρύβουν τα προβλήματα».

To θέμα των πλειστηριασμών και της έξωσης της δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού έφθασε και στην Βουλή.

H Έφη Αχτσιόγλου, βουλευτής Επικρατείας και Τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, δήλωσε: «Έχετε κι εδώ δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη. Πλειστηριάζονται πρώτες κατοικίες ακόμη και για οφειλές λίγων χιλιάδων ευρώ, για ευτελή ποσά. Είδαμε τι έγινε στο σπίτι της κ. Κολοβού.

Την ίδια ώρα βλέπουμε στελέχη της ΝΔ να κερδοσκοπούν προσωπικά όπως ο κ. Πάτσης. Που αγόραζε κόκκινα δάνεια κοψοχρονιά για να πλουτίζει από τη δυστυχία συμπολιτών μας. Και παράλληλα επιβραβευόταν με απευθείας αναθέσεις από τα ΕΛΤΑ, ενώ περισσότερα από 7 δις έχουν δοθεί σε απευθείας αναθέσεις».

«Πότε έγινε, πότε βγήκε το σπίτι της, πρώτη κατοικία στον πλειστηριασμό; Ημερομηνία δημοσίευσης πλειστηριασμού 20 Μαρτίου 2019.

20 Μαρτίου 2019 ποια κυβέρνηση ήταν; Δεν είναι δυνατόν να πηγαίνω στο σπίτι αυτής της κυρίας και να λες τι φοβερό και το σπίτι σε πλειστηριασμό, όταν με δικό σου νόμο βγαίνει σε πλειστηριασμό», σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Σε υψηλούς τόνους συντηρείται η αντιπαράθεση για το θέμα των παρακολουθήσεων, με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει: «Άκουσα υπονοούμενα ότι το Predator επηρέασε μέχρι και τις εσωκομματικές εκλογές της Νέας Δημοκρατίας του 2016. Είναι σαχλαμάρες. Είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας και καλό θα είναι αυτοί που τα διακινούν να είναι πιο προσεκτικοί. Και εν πάση περιπτώσει, όποιος έχει στοιχεία, να τα καταθέσει στον Εισαγγελέα».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε: «Ο Πρωθυπουργός κρύβεται από τη Βουλή. Δεν έρχεται να δώσει απαντήσεις, αλλά προτιμά να πηγαίνει σε προστατευμένα κομματικά ακροατήρια και να εκτοξεύει ύβρεις. Θα επιμείνουμε να τον καλούμε στη Βουλή να δώσει απαντήσεις για την πρωτοφανή θεσμική εκτροπή, την οποία ο ίδιος έχει ενορχηστρώσει».

Στη θέση του για εξάντληση της τετραετίας επέμεινε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

«Δεν έχω κρύψει ότι ο στόχος της Νέας Δημοκρατίας, και για αυτόν θα εργαστούμε, είναι να υπάρχει αυτοδυναμία μετά τις δεύτερες εκλογές. Έχω πει ότι θέλω να εξαντλήσω την τετραετία και αυτή είναι η πρόθεσή μου. Οι πολίτες στις εκλογές ψηφίζουν Κυβέρνηση και Πρωθυπουργό και θα συγκρίνουν τα τέσσερα χρόνια του κ. Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ με τα τέσσερα χρόνια της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργό εμένα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επισπευσθεί η προοπτική της λαϊκής ετυμηγορίας. Να έρθει πιο κοντά η πολιτική αλλαγή και η προοδευτική διακυβέρνηση, που θα βγάλει την κοινωνία από το τέλμα και θα δώσει ανάσα στην κοινωνία και την πατρίδα μας», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Τροπολογία για την προστασία της κύριας κατοικίας κατέθεσε στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ισχυρή εντολή στις εκλογές ζήτησε ο πρόεδρός του Νίκος Ανδρουλάκης: «Εγώ ζητώ ισχυρή εντολή για να δημιουργηθεί η δυναμική για το ΠΑΣΟΚ να επιβάλλει ένα πρόγραμμα σοσιαλδημοκρατικό, ούτε ο Τσίπρας θέλει να συγκυβερνήσουμε ούτε ο Μητσοτάκης, θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ, δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ».

Σειρά τροπολογιών κατέθεσε το ΚΚΕ για στήριξη των εισοδημάτων και παύση πλειστηριασμών, με το Γενικό Γραμματέα της ΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα να τονίζει: «Ο κύριος Μητσοτάκης αντί να ειρωνεύεται με τις μπούρδες για το χαβιάρι, όλους εκείνους που αμφισβητούν το “καλάθι του νοικοκυριού του”, καλά θα κάνει να πάρει μέτρα κατά της ακρίβειας».

«Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ είναι “ίδιοι”, καθώς δρουν και λειτουργούν ως “υπηρέτες” των εισπρακτικών και των ολιγαρχών», σχολίασε η Ελληνική Λύση.

«Η πραγματικότητα είναι πως η Κυβέρνηση ζει σε άλλο σύμπαν», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου ΜΕΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.

Μέτρα προστασίας για τους δανειολήπτες

Το μείζον ζήτημα της προστασίας των συνεπών δανειοληπτών από την αύξηση των επιτοκίων θα συζητηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τις επόμενες μέρες σε συνάντηση του υπουργείου Οικονομικών με τους τραπεζίτες.

Η ατζέντα των διαβουλεύσεων με τις τράπεζες

– αύξηση χορήγησης νέων δανείων

– επιτάχυνση ρυθμίσεων εξωδικαστικού μηχανισμού

– προσαρμογή επιτοκίων σε δάνεια & καταθέσεις

– μέριμνα για υπερχρεωμένες ευάλωτες ομάδες

Ρεπορτάζ: Γεωργία  Σκιτζή, Άκης Αθανασόπουλος

Πηγή: EΡΤ

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση