Μορφή χιονοστιβάδας οι αποκαλύψεις για την «Κιβωτό του Κόσμου» – Παρέμβαση Ιερώνυμου

Aποτροπιασμό προκαλούν οι νέες καταγγελίες που δημοσιοποιούνται για την «Κιβωτό του Κόσμου». Τέσσερα άτομα καταγγέλλονται για κακοποιητικές συμπεριφορές και ασέλγεια σε βάρος φιλοξενούμενων παιδιών στις δομές της Οργάνωσης και άμεσα θα κληθούν και για κατάθεση ή εξηγήσεις καθώς η δικογραφία βρίσκεται πλέον στα χέρια της Εισαγγελίας. Για το σκάνδαλο με την ΜΚΟ παρενέβη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο οποίος σε επιστολή του διέταξη τη διενέργεια κανονικών ανακρίσεων ενώπιον των αρμόδιων αρχών, σε βάρος του κληρικού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Αντωνίου Παπανικολάου, ενώ του επέβαλε την απαγόρευση ιεροπραξιών μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Στο κάδρο των Αρχών μπαίνουν τέσσερα πρόσωπα. Το πρώτο είναι στέλεχος της ΜΚΟ σε βάρος του οποίου υπάρχουν δύο καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση νεαρών που φιλοξενούνταν στη δομή. Το στέλεχος αυτό ταξίδευε σε όλες τις δομές της Οργάνωσης στην Ελλάδα ενώ διερευνώνται και οι επισκέψεις του σε τουλάχιστον δύο δομές εκτός Αθηνών. Τα άλλα τρία ήταν παιδιά που μεγάλωσαν στην «Κιβωτό» και πλέον εργάζονται στη ΜΚΟ.
Επίσης πρόκειται να διερευνηθούν και τα ταξίδια που φέρεται να έκαναν παιδιά της δομής, καθώς υπάρχουν καταγγελίες για παράξενες μετακινήσεις παιδιών από τη μία δομή στην άλλη και το κατά πόσο οι μετακινήσεις αυτές είχαν σχέση με κακοποιητικές συμπεριφορές που κάποιοι ήθελαν να μείνουν στο σκοτάδι.

Την ίδια ώρα, σε μία κίνηση με ιδιαίτερο συμβολισμό,με αφορμή την  Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, προχώρησε η πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεχόμενη στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου τους μικρούς φιλοξενούμενους του Παιδικού Χωριού SOS της Βάρης. Οικοδομώντας ένα παρόν αρμονικό για το παιδί δεν εκπληρώνουμε απλώς ένα κοινωνικό καθήκον, βάζουμε τα θεμέλια για έναν καλύτερο κόσμο, τονίζει σε ανάρτησή της η κ.Σακελλαροπούλου.

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση