Είκοσι χρόνια «ΠΕΤΑΓΜΑ» στη ζωή

Είκοσι χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ, o σύλλογος γονέων για την Υποστηριζόμενη Διαβίωση Ατόμων με Νοητική Αναπηρία.Ο σύλλογος γιορτάζει διοργανώνοντας στις 18 Νοεμβρίου  ημερίδα με θέμα « 20 χρόνια Καλή Ζωή στην Κοινότητα» στις 18 Νοεμβρίου 2022 στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών.

«ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ» στηρίζει το δικαίωμα των ατόμων με νοητική αναπηρία να ζουν μια καλή ζωή στην κοινότητα με αξιοπρέπεια και ισοτιμία.

Στις τρεις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, κάτω από ειδικά διαμορφωμένες συνθήκες, η ζωή των ενοίκων είναι ποιοτική, άνετη, ομαλή και δημιουργική, πάντοτε μακριά από κάθε λογική ιδρυματοποίησης.

Στόχος της ζωής στις Στέγες είναι:

  • η ατομική ενδυνάμωση,
  • η βελτίωση,
  • η αυτοπεποίθηση,
  • η καλλιέργεια των ικανοτήτων και δεξιοτήτων των ενοίκων,
  • η ανάπτυξη του ομαδικού και συνεργατικού πνεύματος,

ώστε τα άτομα με νοητική αναπηρία να συνεχίσουν να λειτουργούν ως αυτόνομες ξεχωριστές προσωπικότητες και ως ενεργά μέλη της κοινωνίας και όταν δεν θα υπάρχουν πλέον οι γονείς τους στη ζωή.

Παράλληλα υποστηρίζονται οι ανάγκες τους για διακοπές με τις οικογένειές τους ή και ομαδικά, ενώ ενισχύεται η ομαλή ένταξή τους στην κοινωνία και στο περιβάλλον της κοινότητας και της γειτονιάς, με την καθημερινή συμμετοχή τους σε δράσεις και εκδηλώσεις, αθλητικές δραστηριότητες, προγράμματα εκπαίδευσης, προσφοράς, έκφρασης και ψυχαγωγίας.

Στην ημερίδα θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και αναμένεται να την παρακολουθήσουν διά ζώσης περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες και πολλοί περισσότεροι διαδικτυακά. Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα εδώ.

«ΤΟ ΠΕΤΑΓΜΑ» είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Φορέων Στήριξης Ατόμων με Νοητική Υστέρηση ΜΕΛΕΔΩΝΗ και της Παvελλήvιας Ομoσπovδίας Σωματείωv Γovέωv και Κηδεμόvωv Ατόμωv με Αvαπηρίες. 

 

www.ertnews.gr

Έφη Ζέρβα
image}

Αφήστε μια απάντηση