ΜέΡΑ25: Η «οσφυοκαμψία» ως προαιρετικό μάθημα στο δημοτικό

Στο πρόγραμμα «Η Φιλοξενία Μου» του Υπουργείου Παιδείας, αναφέρεται το ΜέΡΑ25, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση: «Το 1981 ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε πει την γνωστή του φράση: “Δεν θα γίνουμε τα γκαρσόνια της Ευρώπης”, θέλοντας να στηλιτεύσει την υπανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και τον ρόλο που της επιφύλασσε ο πυρήνας στον καταμερισμό εργασίας – κοινωνία υπηρεσιών εντάσεως εργασίας.

Πλέον η φράση αυτή παίρνει άλλο νόημα: υιοθετείται το περιεχόμενό της από την ίδια την κυβέρνηση – και συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας – το οποίο λανσάρει το πρόγραμμα “Φιλοξενία Μου” στα δημοτικά σχολεία.

Το προαιρετικό αυτό πρόγραμμα, το οποίο δημιουργήθηκε από το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας, έχει ως σκοπό “Να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις εκπαίδευσης των πολιτών, από νεαρή ηλικία, στον τομέα του τουρισμού, ξεκινώντας από τον ξενοδοχειακό κλάδο”.

Όπως φαίνεται, οι καλοπληρωμένες δουλειές και τα άλλα ωραία που διαφημίζει συνεχώς η Μητσοτάκης Α.Ε. δεν αφορούν την “πλέμπα”, που καλά θα κάνει να συμβιβαστεί με κακοπληρωμένες και εξαιρετικά επισφαλείς δουλειές στην παροχή υπηρεσιών έντασης εργασίας. Αυτό είναι το δυστοπικό μέλλον που ετοιμάζει η ολιγαρχία για τη χώρα».

www.ertnews.gr

Νάσος Μπράτσος

Αφήστε μια απάντηση