Chezky Haloween με Happy End;

Ψάχνετε αφορμή να ντυθείτε σε Halloween πνεύμα και κανένας από τους φίλους σας δεν κάνει πάρτυ -και επίσης σας τελείωσε το μακιγιάζ-; Αγαπήσατε τον Τσεχοσλοβάκικο κινηματογράφο του ‘60 στα αφιερώματα του καλοκαιριού; Τότε είστε διπλά τυχεροί!

Το Σάββατο στις 29 Οκτωβρίου, μαζί με την προβολή της εκκεντρικής Τσεχοσλοβάκικης ταινίας «Happy End», σκελετοί, πτώματα, μασκαρισμένοι και βαμμένοι θεατές θα διασκεδάσουν μέχρι τελικής πτώσης. Παράλληλα θα τρέχει και ένας ανοιχτός για το κοινό διαγωνισμός κουστουμιού halloween.

Η κινηματογραφική ομάδα Interferences, ο χώρος τέχνης KINO 28 και το Τσέχικο Κέντρο Αθήνας, συνεργάζονται στην προ-φεστιβαλική προβολή της ταινίας του Όλντριχ Λίπσκι «Happy End» που θα γίνει στις 9 μ.μ. στο κτίριο του Communitism.

To Happy End είναι μια μαύρη κωμωδία του Oldrich Lipský που λειτουργεί κυριολεκτικά και μεταφορικά ανάποδα.
Αφηγείται ένα έγκλημα και όσα αυτό θα το διαδεχτούν. Με ανάποδη αφήγηση αλά Μπέντζαμιν Μπάτον, ο θάνατος θα πάρει τη θέση της ζωής… και τανάπαλιν.
Η αντιστροφή αλλά και κάθε τί ανάποδο υποκαθιστούν τη λογική, κάνοντας κάθε τί τρομακτικό να μοιάζει μια ανυπόφορη φάρσα. Αν αυτό δεν είναι το νόημα της ζωής, τότε το Halloween δεν έχει καμία απολύτως σημασία!

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος