Εθνική εορτή σε Halloween ατμόσφαιρα

Από το ηχηρό «Όχι» του 1940, στο σινεφιλικό «Ναι» του τριημέρου. Όπως παρουσιάστηκε στο Ένθετο Σινεμά του ERTnews, μετά από 3 προ-Χάλογουιν ειδικές προβολές που χάρισαν τρεις ισάξια sold out εμπειρίες, έρχονται άλλες τρεις ταινίες τρόμου από σήμερα μέχρι και την Κυριακή (μια ημέρα πριν το Halloween) για να σας φέρουν πιο κοντά σε βιωματικές εμπειρίες συνοδείας μεγάλης οθόνης.

Συγκεκριμένα:

«Το Πνεύμα του Κακού» θα προβληθεί σήμερα. Το θρίλερ φαντασίας του 1982, που φέρει και μια κατάρα (η Heather O’Rourke που υποδύθηκε την Carol Anne Freeling, έφυγε από τη ζωή με την ολοκλήρωση του τρίτου μέρους το 1988, σε ηλικία μόλις 13 ετών από καρδιακή προσβολή και υποφέροντας ήδη ένα χρόνο από τη νόσο του Κρον), θα μεταφέρει τα κακά πνεύματα από την οθόνη της τηλεόρασης στη μεγάλη οθόνη.

Οι υπόλοιπες δύο προβολές είναι «Η Καλόγρια» το Σάββατο και την κυριακή το τελευταίο κεφάλαιο του «Resident Evil».

Στις drive-in εκδηλώσεις, το Horror Theme Event θα συνεργαστεί με 40 ηθοποιούς και ανιματέρ, πολύ σκοτάδι και ειδικά εφέ που θα κάνουν την εμπειρία μοναδική.

Το Halloween είναι μια ξενόφερτη γιορτή, παραπλήσια της αποκριάς μας, που θεματικά αγκαλιάζει τον τρόμο. Πραγματοποιείται στις 31 Οκτωβρίου κυρίως σε χώρες του αγγλοσαξωνικού κόσμου και συνδέεται με την Ημέρας των Αγίων Πάντων που ακολουθεί την επομένη. Οι ρίζες της είναι παγανιστικές με τον τρόμο να εμποτίζεται από ξαφνικές φάρσες. Στη χώρα μας έχει δειλά εμφανιστεί εδώ και 10 χρόνια, ως ξενόφερτο στοιχείο που διαδόθηκε μέσω της 7ης τέχνης.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://www.cinemaalive.org

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος