Stones and Bones στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης: Tέσσερις γυναίκες φιλοσοφούν πάνω στην έννοια του χρόνου και της φθοράς

Στο πλαίσιο των 57ων Δημητρίων, φτωχός συγγενής, ο χορός εκπροσωπείται με μόνο μία παράσταση. Ουκ εν τω πολλώ το ευ αλλά εν τω ευ το πολύ. Η καταξιωμένη ομάδα Rootlessroot παρουσίασε στην κατάμεστη αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης την τελευταία της δουλειά Stones and Bones. Tέσσερις γυναίκες φιλοσοφούν με το σώμα τους, πάνω στην έννοια του χρόνου και της φθοράς.
22 παραστάσεις μετρά η συγκεκριμένη ομάδα από το 2007 που ξεκίνησε με συνιδρυτές την Λίντα Καπετανέα και τον Γιόζεφ Φρούτσεκ. Ο τρόπος που δουλεύουν είναι αντίστοιχος με το θέατρο της επινόησης, όπου τίποτα δεν είναι από τα πριν δοσμένο, ο καθένας καταθέτει αυτό που θέλει και έχει.

Αξιοσημείωτη είναι η χρήση των γλυπτών του Τόμας Ράνταλ Πέιτζ ως σκηνικών αντικειμένων κι όχι ως ντεκόρ.

Μία παράσταση περιορισμένη σε ένα τετράγωνο καναβάτσο, οι χορεύτριες μπαινοβγαίνουν στη σκηνή σε θέσεις μάχης με τον πανδαμάτορα χρόνο, ξέροντας από πριν ποιος θα είναι ο νικητής….η μόνη χαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίνεται.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΑΝΟΥΣΗΣ

www.ertnews.gr

Μπέλλα Θεριού