Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με ηλιοφάνεια και άνοδο της θερμοκρασίας το Σαββατοκύριακο

Η χώρα μπαίνει σε μια μακρά περίοδο καθολικής καλοκαιρίας. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι σχεδόν καλοκαιρινές θερμοκρασίες τα μεσημέρια μας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Σε αρκετές περιοχές από την Κυριακή και μετά θα φτάνουμε τους 28, 29 τοπικά ακόμα και τους 30 βαθμούς. Η μόνη καιρική δυσκολία θα είναι το αισθητό πρωινό κρύο ειδικά σε βόρειες και ορεινές περιοχές.


Πιο αναλυτικά, το Σάββατο θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο με εξασθένηση μες την ημέρα. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 22 με 24 βαθμούς, μόνο σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπεράσει τους 20.
Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια και το πρωί περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.
Την Κυριακή και πάλι δεν προβλέπονται βροχές, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στη χώρα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις μόνο στα νότια πελάγη θα φτάνουν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 27 με 29 βαθμούς στα ηπειρωτικά, έως 24 με 25 στα νησιά μας.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση