Το έξυπνο κόλπο με τα παγάκια στην κατάψυξη για σούπερ οικονομία στο ρεύμα

Ποιο το κόλπο με τα παγάκια στην κατάψυξη για οικονομία στο ρεύμα;

Ο καταψύκτης του σπιτιού μας αποτελεί μία αρκετά κοστοβόρα συσκευή, καθώς -όπως και το ψυγείο- καταναλώνει ρεύμα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει η ενεργειακή ιστοσελίδα «Eco Cost Savings», μία κατάψυξη κατά μέσο όρο καίει περίπου 364 kWh ηλεκτρισμού το χρόνο!

Με τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος να έχουν φτάσει πλέον σε δυσθεώρητα ύψη, οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε τρόπους για να μειώσουμε την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος, κάτι που ορισμένες φορές μπορούμε να πετύχουμε με ανορθόδοξα κόλπα.

Ένα από αυτά είναι το κόλπο με τον ανεμιστήρα για πιο ζεστό σπίτι, ενώ μία ακόμα ασυνήθιστη αλλά αποτελεσματική ιδέα είναι το να μετακινήσουμε τα έπιπλα του σπιτιού μας για μεγαλύτερη αποδοτικότητα στη θέρμανση.

Ωστόσο, ίσως αυτό που δεν ξέρατε είναι πως, σύμφωνα με την εφημερίδα «Independent», μπορείτε να γλιτώσετε εκατοντάδες ευρώ στους λογαριασμούς του ρεύματος χρησιμοποιώντας μερικά… παγάκια.

Το κόλπο με τα παγάκια στην κατάψυξη για οικονομία στο ρεύμα

Σημειώνεται ότι αυτή την περίοδο ανακοινώνονται πολλές προσφορές μεγάλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, που προσελκύουν το ενδιαφέρον καταναλωτών που θέλουν να μειώσουν τους λογαριασμούς τους. Για παράδειγμα, ο ΗΡΩΝ του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ προσφέρει επιπλέον έκπτωση 20% σε νέους πελάτες και η Protergia του ομίλου Μυτιληναίος δίνει +100 ευρώ έκπτωση συνέπειας. Κάντε κλικ στους αντίστοιχους συνδέσμους για να πάρετε τις προσφορές ΗΡΩΝ και Protergia χωρίς καμία δέσμευση.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα της Independent, «το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που καταναλώνει η κατάψυξη (και το ψυγείο σας) χρησιμοποιείται προκειμένου να δροσιστεί ο αέρας που ζεσταίνεται κάθε φορά που ανοίγετε την πόρτα της συσκευής».

Όταν, όμως, η κατάψυξη είναι γεμάτη, υπάρχει λιγότερος διαθέσιμος χώρος για τον εισερχόμενο αέρα, ενώ το περιεχόμενο της κατάψυξης, που θα είναι ήδη παγωμένο, βοηθά να επανέλθει η θερμοκρασία πιο γρήγορα στα επιθυμητά επίπεδα.

Μία απλή λύση θα ήταν να γεμίσετε την κατάψυξη με τρόφιμα, ωστόσο εάν δεν καταναλώνετε συχνά κατεψυγμένα προϊόντα μπορείτε εύκολα να γεμίσετε τα ράφια της κατάψυξης με παγάκια, εντελώς δωρεάν.

Στο σημείο αυτό, καλό θα ήταν να σημειώσουμε ότι η κατάψυξη δεν πρέπει να είναι ασφυκτικά γεμάτη, αλλά να υπάρχει μία πληρότητα της τάξεως του 80%. Με αυτό τον τρόπο θα διατηρήσετε το εσωτερικό της συσκευής κρύο, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία του αέρα.

«Εάν δεν έχετε αρκετό φαγητό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πάγο. Γεμίστε μερικές παγοθήκες με νερό και τοποθετήστε τες στον πάτο του κάθε ραφιού, έτσι ώστε το κάθε ράφι της κατάψυξης να είναι γεμάτο. Τοποθετώντας τον πάγο στον πάτο του ραφιού εξασφαλίζετε πως δεν θα ‘χαθούν’ προϊόντα που θέλετε κάποια στιγμή να αξιοποιήσετε και πως δεν θα τα ψάχνετε μέσα στον καταψύκτη, κρατώντας την πόρτα ανοιχτή για περισσότερο χρονικό διάστημα και καταναλώνοντας περισσότερο ρεύμα», σύμφωνα με την Independent.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ

Αφήστε μια απάντηση