Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Πιο ασθενείς οι βροχές αύριο, παραμένουν οι ήπιες θερμοκρασίες

Ξεπέρασε του 80 τόνους ανά στρέμμα το νερό που έπεσε στην Κέρκυρα, ευτυχώς το φαινόμενο είναι ήδη σε πλήρη αποδρομή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Στα υπόλοιπα του καιρού, η συννεφιά, το βοριαδάκι αλλά και οι ευχάριστες θερμοκρασίες μες την ημέρα δεν θα μας εγκαταλείψουν. Λίγο περισσότερο ήλιο θα χαρούμε την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή με τα νεότερα στοιχεία δεν αποκλείεται οι βροχές να επιστρέψουν δυναμικά σε αρκετές περιοχές.

Πιο αναλυτικά, την Tετάρτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές στο Iόνιο, κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά και την Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά, με πιθανότητα ασθενών βροχών. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Την Πέμπτη στη βορειοδυτική Ελλάδα περιμένουμε νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι, που το βράδυ θα ενταθούν. Στην υπόλοιπη χώρα θα απολαύσουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες μόνο στα Δωδεκάνησα θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση