Ανοδική πορεία στις τιμές πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης (video)

Το πετρέλαιο κίνησης καταγράφει αύξηση 30 λεπτών μέσα στο επόμενο 10ήμερο, ενώ η τιμή του θα ξεπερνά την αντίστοιχη της αμόλυβδης.

Η κατάργηση της επιδότησης των 15 λεπτών στην αντλία, η μείωση της παραγωγής πετρελαίου από τον ΟΠΕΚ αλλά και η υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου, έφεραν το ντίζελ στα 2,1 ευρώ το λίτρο, από 1,83 ευρώ στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, οξύ παραμένει το πρόβλημα και με το πετρέλαιο θέρμανσης, η διάθεση του οποίου θα ξεκινήσει από την Παρασκευή. «Aν ξεκινούσε σήμερα, με τα σημερινά δεδομένα, όπως είναι η διυλιστηριακή τιμή, θα το βλέπαμε στο 1 ευρώ και 53 λεπτά. Θα βάλω, τι να κάνω; Αναγκαστικά», ανέφερε ο Γιώργος Ασματόγλου, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων και εμπόρων καυσίμων».

Την ίδια στιγμή, ανησυχία προκαλούν οι ανατιμήσεις στο πετρέλαιο κίνησης και για το πως θα επηρεαστούν οι τιμές στα σούπερ μάρκετ, καθώς αυξάνεται το κόστος στις μεταφορές των αγαθών.

Μετά την οριστικοποίηση της λίστας των 50 προϊόντων που θα έχουν τις μικρότερες ανατιμήσεις από το υπουργείο Ανάπτυξης, η σκυτάλη περνά πλέον στα σούπερ μάρκετ για να εξειδικεύσουν τις μάρκες.

Ο Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, Γενικός Γραμματέας Εμπορίου σημείωσε «Κάθε ένα χαμηλό χρονικό διάστημα, το οποίο μπορεί να είναι μιας εβδομάδας ή 15 ημερών, αυτό το καλάθι θα ανανεώνεται προκειμένου να εντάσσονται νέα αγαθά ανταγωνιστικά, αλλά και προκειμένου να είναι σταθερή η ενημέρωση του καταναλωτή».

Το καλάθι αναμένεται να παρουσιαστεί από τις αλυσίδες το επόμενο δεκαήμερο.

Ρεπορτάζ: Γωγώ Κατσέλη, Βαλέρια Δολαψάκη

 

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση