Πρόεδρος ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ – Πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής: Γρίφος για τους καταναλωτές ο φετινός χειμώνας (video)

Η τιμή του πετρέλαίου θέρμανσης πέφτει τις τελευταίες ημέρες, σήμερα είναι στα 83 δολάρια το βαρέλι, είπε μιλώντας στην ΕΡΤ η πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα.

Μέχρι 15 Οκτωβρίου που ξεκινάει επίσημα η διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης έχουμε την επιδότηση των 0,25 ευρώ στην αντλία, να ‘ναι καλά η Ευρώπη που πήρε αυτή την απόφαση και έδωσε τη φορολόγηση 33% στα διυλιστήρια όλα της Ευρώπης γιατί έχουν βγάλει πάρα πολλά κέρδη.

Το δύσκολο είναι ότι θα πρέπει ο κόσμος να προπληρώσει την αγορά πετρελαίου για να πάρει μετά τα χρήματα από το κράτος. Λένε ότι θα τα δώσουν τον Δεκέμβριο, συμπλήρωσε.

Τα πράγματα με το φυσικό αέριο δυσκολεύουν, ιδιαίτερα μετα τις εκρήξεις στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, ειπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης. Ήδη, ένας στους δύο καταναλωτές δεν μπορεί να ανταποκριθεί στους λογαριασμούς ρεύματος, τόνισε. Οι ανείσπρακτες οφειλές έχουν αυξηθεί πάρα πολύ και οι αιτήσεις για ρυθμίσεις έχουν υπερδιπλασιαστεί, είπε. Ένας στους δύο καταναλωτές δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις ρυθμίσεις.

  • Κάθε μέρα έχουμε περίπου 1.200 αιτήσεις από παρόχους όλη την επικράτεια για αποκοπή των συνδέσεων, είπε.

Έχει μεγαλώσει πάρα πολύ ο αριθμός των καταναλωτών που έχουν ενταχθεί σε καθεστώς καθολικής υπηρεσίας. Έχουν ξεπεράσει τις 220.000, είπε.

www.ertnews.gr

Κυριάκος Καρυώτης

Αφήστε μια απάντηση