Σε ύφεση η πυρκαγιά στα Κύθηρα

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι σε δασική έκταση στην Αγία Πελαγία Κυθήρων. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 10 οχήματα, καθώς και 12 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Νωρίτερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, κινητοποιήθηκαν ώστε να μεταβούν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Νεάπολης Λακωνίας, 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, από τις Π.Ε. Λακωνίας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας.

Επιπλέον, σε γενική επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της ΠΕ Λακωνίας και των Κυθήρων.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Ραφαέλα Τζίμα, είπε σχετικά: «Οι δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί στο σημείο Βορειοδυτικά της Αγίας Αναστασίας. Πρόκειται για δύσβατο σημείο και οι ριπές των ανέμων είναι ισχυρές (…) Υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες, ωστόσο δεν απειλείται κάποια από αυτές, ούτε κάποιος οικισμός, για την ώρα».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα υπάρχει πρόβλεψη υψηλού κινδύνου πυρκαγιας για Αττική, Κύθηρα & νότια Εύβοια, Αργολίδα & σε περιοχές σε Κορινθία, Λακωνία, την Κρήτη, Δωδεκάνησα & Κυκλάδες, Λέσβο, Χίο, Σάμο & Ικαρία

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση