Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επιμένουν οι βοριάδες, λιγοστεύουν οι βροχές (video)

Καιρικός πρωταγωνιστής των ημέρων είναι το ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο. Μας χαρίζει καθαρή ατμόσφαιρα, χαμηλή υγρασία και ανεκτή ζέστη τα μεσημέρια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τετάρτη περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα. Πολύ λίγες βροχές θα εκδηλώνονται στη βόρεια Κρήτη και σε ορεινές περιοχές κυρίως σε Μακεδονία, Θεσσαλία, πιθανώς και στην κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι βοριάδες  έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφορ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές. στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα και τους 30 με 32.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες τοπικές νεφώσεις αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφορ. Η θερμοκρασία από 20 έως 29 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Την Πέμπτη γενικώς δεν προβλέπονται βροχές στη χώρα μας, μόνο κάποιες παροδικές νεφώσεις κυρίως στην κεντρική, τη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη. Οι βοριάδες θα μπουν σε φάση εξασθένησης και έως το βράδυ η έντασή τους θα πέσει στο Αιγαίο στα 5 με 6 μποφορ. Η θερμοκρασία θα ανέβει 1 με 2 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr
image}

Αφήστε μια απάντηση