Ά. Συρίγος στο Πρώτο: Θα χυθεί άπλετο φως στην Επιτροπή Θεσμών για τις παρακολουθήσεις – Τι δείχνει η παρέμβαση Καραμανλή (audio)

Την πεποίθηση ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής θα δοθούν όλες οι απαντήσεις για την υπόθεση των παρακολουθήσεων και θα χυθεί άπλετο φως εξέφρασε ο υφυπουργός Παιδείας και Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Άγγελος Συρίγος, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Πρωινές διαδρομές στο Πρώτο» με τη Μαρία Γεωργίου και τον Βασίλη Αδαμόπουλο, τονίζοντας ότι η παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή δείχνει και την κρισιμότητα του θέματος . «Και είναι σωστό αυτό που είπε ο πρώην πρωθυπουργός ότι πρέπει να γίνουν όλες αυτές οι λεπτομέρειες για να μπορέσει να ηρεμίσει το πολιτικό σύστημα», υπογράμμισε.

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι η παρέμβαση του πρώην πρωθυπουργού εκλήφθηκε ως κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο κ. Συρίγος ανέφερε ότι υπάρχουν ορισμένα πράγματα στα οποία πρέπει να ρίχνεται άπλετο φως για να μην υπάρχουν αμφιβολίες. «Είναι αυτό που λέμε ότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, πρέπει και να φαίνεται ότι είναι τίμια», σημειώνοντας ότι ο κ. Καραμανλής επισήμανε ότι «πρέπει να δείξουμε ακριβώς τι έγινε και να δούμε τι μέτρα πρέπει να πάρουμε».

Αναφορικά με την ρητορική των προκλήσεων από την πλευρά της Άγκυρας, ο Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου εκτίμησε ότι τα πράγματα θα κυλήσουν «έτσι και χειρότερα» μέχρι τις εκλογές στην Τουρκία.

Ο κ. Συρίγος μίλησε και για τη συγχαρητήρια – προς την Τουρκία-ανάρτηση του Στρατηγείου Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ  για την «Ημέρα της Νίκης», που έχει ταυτιστεί με τη Μικρασιατική Καταστροφή και την οποία κατέβασε μετά το αυστηρό διάβημα της Αθήνας. «Την ανακοίνωση την έκανε το Στρατηγείο της Σμύρνης, στο οποίο ο επικεφαλής είναι Αμερικανός και ο υποστράτηγος είναι Τούρκος. Δεν υπήρχε δηλαδή Έλληνας να επισημάνει ότι “ξέρετε, αυτό που γιορτάζεται ως Εθνική Ημέρα Νίκης, είναι η νίκη Τούρκων κατά νυν συμμάχων”. Και είναι θετικό ότι το Στρατηγείο των Χερσαίων Δυνάμεων του ΝΑΤΟ έσπευσε και απέσυρε την ανακοίνωση αυτή. Είναι ενδεικτικό της τρέλας που ζούμε», είπε χαρακτηριστικά.

 

 

www.ertnews.gr

Γρηγόρης Νιάκας

Αφήστε μια απάντηση