Συλλήψεις και προσαγωγές στη «Μαλαματίνα» – Νέα απεργία την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου (videο)

Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία κατά τη διάρκεια επεισοδίων έξω από το εργοστάσιο της «Μαλαματίνα» στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης. Απεργοί που διαμαρτύρονται για απολύσεις συγκρούστηκαν με άνδρες των ΜΑΤ, ενώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ καταγγέλλουν την προπηλάκισή τους από δυνάμεις της Αστυνομίας.

Στη διάρκεια της έντασης και των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε προσαγωγές. Συνελήφθησαν δύο άτομα που συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ τραυματίστηκαν και τρεις αστυνομικοί.

Σύμφωνα με την εταιρία, ομάδα συνδικαλιστών προσπάθησε να εμποδίσει την είσοδο σε εργαζομένους που ήθελαν να δουλέψουν.

Σε ανακοίνωση της η εταιρία τονίζει: «H Πολιτεία να διασφαλίσει τη νομιμότητα, να προστατέψει την υγιή επιχειρηματικότητα και να εξασφαλίσει το δικαίωμα στην εργασία της πλειοψηφίας των εργαζομένων, που θέλουν να εργαστούν και να κρατήσουν την Οινοποιία ανοικτή».

Το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του τονίζει πως:«Οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες. Να παρέμβει η κυβέρνηση για την επιστροφή των απολυμένων στη δουλειά τους και να υπογραφεί συλλογική σύμβαση εργασίας».

Από την πλευρά του το ΜΕΡΑ25 επισημαίνει ότι: «Καταγγέλλουμε τη νέα κανονικότητα της Κυβέρνησης που στερεί εργασιακά και συνταγματικά δικαιώματα όπως αυτό της συνδικαλιστικής ελευθερίας».

Ρεπορτάζ: Γιώργος Γεραφέντης

Πηγή: ΕΡΤ

Σχετικές ειδήσεις

ΕΣΗΕΜ-Θ: «Η Αστυνομία παρεμπόδισε δημοσιογράφους να καλύψουν τα επεισόδια στη “Μαλαματίνα”»

Επεισόδια στη “Μαλαματίνα”: 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη (1/9) προκήρυξε το ΕΚΘ

Επεισόδια στο εργοστάσιο της “Μαλαματίνα” στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση