Πραγματική θλίψη για το Τρίγωνο

Λίγες στιγμές αφού ανακοινώθηκε η πρεμιέρα της βραβευμένης με Χρυσό Φοίνικα ταινίας «Το Τρίγωνο της Θλίψης» στην παραλία της Χιλιαδούς, ήρθε μια είδηση που -δυστυχώς- μας έφερε θλίψη. Η πρωταγωνίστρια από τη Νότιο Αφρική, η Τσάρλμπι Ντιν, στα 32 της βρέθηκε νεκρή από ξαφνική ασθένεια.

Η ταινία θα παρουσιαζόταν σε μια ειδικά κατασκευασμένη ανοιχτή κινηματογραφική αίθουσα στην παραλία της Εύβοιας, όπου και γυρίστηκε σημαντικό μέρος της το καλοκαίρι του 2021.

Η πρεμιέρα της ταινίας, παρουσία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Ρούμπεν Έστλουντ, θα γινόταν την επόμενη Δευτέρα, 5 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με τo 28ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας». Τη διοργάνωση είχε αναλάβει η διανομέας εταιρία «Feelgood Entertainment», η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και η παραγωγός εταιρία από μεριά της Ελλάδας, HERETIC. Τελικά, αν και ο σκηνοθέτης δεν έχει ακυρώσει επίσημα την πρεμιέρα ή έστω την παρουσία του σε αυτήν την προβολή, όλα δείχνουν ότι η πρεμιέρα δεν θα γίνει σε ελληνικό αμμώδες έδαφος.

Αυτός ήταν ο δεύτερος Χρυσός Φοίνικας του πολυβραβευμένου Σουηδού με το πικρό χιούμορ και τη σκοτεινή κριτική στην τέχνη, τις κοινωνικές τάξεις αλλά και τα «καθώς πρέπει».

Εκτός από την αδικοχαμένη Charlbi Dean, πρωταγωνιστούν οι Harris Dickinson, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Henrik Dorsin, Zlatko Burić, Jean-Christophe Folly, Iris Berben, Dolly De Leon, Sunnyi Melles, Amanda Walker, Oliver Ford Davies, Arvin Kananian, Carolina Gynning, Ralph Schicha.

«Το τρίγωνο της Θλίψης» είναι η ταινία του σουηδού δημιουργού που ακολούθησε το επίσης πολυβραβευμένο «τετράγωνο».

«Το Τρίγωνο της Θλίψης» είναι συμπαραγωγή της ΕΡΤ.

www.ertnews.gr

Αλέξανδρος Ρωμανός Λιζάρδος