Νέα έρευνα: Η κατανάλωση τσαγιού μπορεί να συνδέεται με μικρότερο κίνδυνο θανάτου

Ίσως ζήσουν περισσότερο τελικά όσοι θεωρούν το τσάι μια από τις καθημερινές απολαύσεις, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο θνησιμότητας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα, όσοι καταναλώνουν δύο ή και περισσότερες μερίδες κάθε ημέρα, έχουν 9 – 13% μικρότερο κίνδυνο θνησιμότητας, από εκείνους που δεν πίνουν τσάι, λένε οι ειδικοί.

Έτσι, τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Annals of Internal Medicine, δείχνουν ότι το αποτέλεσμα είναι ίδιο ανεξάρτητα από το αν κάποιος βάζει στο τσάι του γάλα ή ζάχαρη, ή σε ποια θερμοκρασία το πίνει.

Ακόμη, τα αποτελέσματα δεν επηρεάζονται από τον ρυθμό με τον οποίο οι άνθρωποι μεταβολίζουν την καφεΐνη, υπογραμμίζεται σχετικά.

Η ταυτότητα της έρευνας

Συμμετείχαν μισό εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες, 40-60 ετών, από τους οποίους το 85% ανέφερε ότι πίνει συχνά τσάι, η συντριπτική πλειονότητα (89%) μαύρο.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν ερωτηματολόγια από το 2006 έως το 2010, διαδικασία που επαναλήφθηκε μετά από περίπου μία δεκαετία.

Όπως επίσης σημειώνεται, οι ερευνητές έλαβαν υπόψη τους παράγοντες όπως:

  • η υγεία
  • το κάπνισμα
  • η κατανάλωση αλκοόλ
  • η διατροφή
  • η ηλικία
  • το φύλλο

Πηγή: The Guardian

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr