Συνεδριάζουν το Εκτελεστικό Γραφείο και το προεδρείο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – Στο επίκεντρο το θέμα των παρακολουθήσεων

Η κοινοβουλευτική τακτική που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη διάρκεια της βδομάδας για το θέμα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων βρίσκεται στο επίκεντρο της κοινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου και του προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο αίτημά του να συγκληθεί άμεσα η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής , το οποίο και έχει καταθέσει εδώ και δύο εβδομάδες.

Επιπλέον ζητά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κληθούν και να καταθέσουν στη Βουλή οι κύριοι Δημητριάδης, Κοντολέων και η Εισαγγελέας της ΕΥΠ κα Βλάχου, που υπέγραψε και τις σχετικές εντολές παρακολούθησης, όπως τονίζουν.

Στην Κουμουνδούρου επίσης εμφανίζονται αντίθετοι σε μία εξεταστική “που δεν θα  επικεντρωθεί κατ΄αποκλειστικότητα στις πρόσφατες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη αλλά και του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη. Στην κατεύθυνση αυτή δεν αποκλείεται να στηρίξουν την πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Για να στηριχθεί μια τέτοια πρόταση απαιτούνται 120 βουλευτές, με τα δύο κόμματα να συγκεντρώνουν 108.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι “όλες αυτές τις μέρες “παίζει καθυστέρηση” και αποφεύγει να απαντήσει σε κρίσιμα ερωτήματα που έχει θέσει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. “Ισχύει ότι η ΕΥΠ έχει μισθώσει από ιδιώτη το Predator για να κάνει παράνομες παρακολουθήσεις; Πόσοι ακόμη πολιτικοί, δημοσιογράφοι και επιχειρηματίες παρακολουθούνται;”

 

 

Ρεπορτάζ: Γιάννης Φασουλάς

www.ertnews.gr

Συντακτική ομάδα ert.gr

Αφήστε μια απάντηση